Jindřichův Hradec: O tom, kam půjdou téměř dva miliony rozhodnou občané

05.02.2023 9:41 | Tisková zpráva

Rada města souhlasila s pravidly participativního rozpočtu Jindřichova Hradce a s jeho financováním. Pokud návrh schválí ještě zastupitelé, budou se moci občané aktivně sami podílet na tom, do čeho bude město v příštím roce investovat.

Jindřichův Hradec: O tom, kam půjdou téměř dva miliony rozhodnou občané
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Celkem bude v rozpočtu města na rok 2024 vyčleněno na participaci 1 815 000 korun. Nejprve budou občané posílat návrhy na to, kam peníze investovat. Vybrat si mohou ze třech kategorií - Velký projekt (alokace 700 000 korun), Střední projekt (alokace 400 000 korun) a Malý projekt (alokace 200 000 korun).

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30584 lidí

Speciální kategorie bude pro místní části. Pro všech devět místních částí bude vyčleněno 15 - 130 000 korun podle rozlohy a počtu obyvatel.

Projekty do participativního rozpočtu mohou předkládat osoby starší 15 let s adresou místa trvalého pobytu v Jindřichově Hradci, právnická osoba se sídlem v Jindřichově Hradci (typicky spolek) nebo majitel nemovitosti v katastrálním území města. Na podzim by potom občané Jindřichova Hradce hlasovali o navržených projektech a vítězné nápady pak budou v roce 2024 realizovány.

Participativní rozpočet Jindřichova Hradce bude mít název Můj Hradec. O každém dalším kroku budeme veřejnost informovat. Přemýšlet o návrzích, ale můžete už teď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…