Jindřichův Hradec: Opera na zámku se letos odehraje už podvacáté

03.03.2023 16:44 | Tisková zpráva

Opera na zámku se letos odehraje už podvacáté. Na programu je tentokrát Verdiho Nabucco. Jihočeský festival Concertino Praga zavítá i letos do Jindřichova Hradce. Střešní okna na budově Obchodní akademie vymění během léta firma STAVOJIH. Město znovu vypsalo veřejnou zakázku na intenzifikaci technologií čističky odpadních vod. To jsou některá z témat, která projednávali městští radní na svém posledním zasedání ve středu 1. března 2023. Podrobnosti si přečtěte v tiskové zprávě.

Jindřichův Hradec: Opera na zámku se letos odehraje už podvacáté
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Opera na zámku se letos odehraje už podvacáté. Na programu je tentokrát Verdiho Nabucco

Rada města schválila smlouvu o spolupráci mezi městem Jindřichův Hradec a agenturou Croce, která pro město každoročně operu zajišťuje. Město na základě smlouvy poskytne prostředky na částečné krytí nákladů na uspořádání kulturní akce (maximálně do výše 300.000 Kč včetně DPH).

V roce 2023 proběhne již 20. ročník Opery Jindřichův Hradec. Při této příležitosti uvede Agentura CROCE operu G. Verdiho – Nabucco v nastudování operního souboru divadla J.K. Tyla v Plzni. „Pro jednu z hlavních rolí se podařilo získat světového basbarytonistu Franze Hawlatu, který vystupuje na předních operních scénách, včetně Metropolitní opery v New Yorku, Covent Garden v Londýně, Bavorské opery v Mnichově a dalších,“ řekl místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk. V dalších rolích se představí sólisté Národního divadla v Praze Martin Bárta, Iveta Jiříková a Josef Moravec a další sólisté, orchestr, sbor a balet plzeňské opery.

20. ročník jindřichohradecké opery se koná 26. srpna 2023 od 20 hodin na 3. nádvoří státního hradu a zámku Jindřichův Hradec. Operu uvedeme v italském originále s českými titulky.

Jihočeský festival Concertino Praga zavítá i letos do Jindřichova Hradce

Jihočeský festival Concertino Praga má každoročně jednu ze zastávek v Jindřichově Hradci. Koncert vítězů rozhlasové soutěže mladých talentů se letos odehraje 22. září v Rytířském sále jindřichohradeckého zámku. Rada města schválila smlouvu o spolupráci mezi městem Jindřichův Hradec a Českým Rozhlasem, který festival pořádá. Město podpoří 55. ročník Jihočeského festivalu Concertino Praga částkou maximálně 200.000 Kč.

Střešní okna na budově Obchodní akademie vymění během léta firma STAVOJIH

Do vypsaného výběrového řízení na rekonstrukci střechy a výměnu střešních oken na budově Obchodní akademie TGM se přihlásily dvě firmy. Jako nejvýhodnější nabídka byla vyhodnocena nabídka firmy STAVOJIH s.r.o. za cenu 2.978.407 Kč bez DPH (3.603.873 Kč včetně DPH). „Rada města schválila zadání veřejné zakázky této firmě. Předmětem veřejné zakázky jsou opravy střešního pláště na hlavní budově a výměna 36 kusů střešních oken v podkroví,“ uvedl starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár.  Součástí zakázky je i nový hromosvod a uzemnění. Rekonstrukce bude probíhat od 19. června 2023 a dokončena by měla být 11. srpna 2023.

Město znovu vypsalo veřejnou zakázku na intenzifikaci technologií čističky odpadních vod

Jedná se o opakované zadávací řízení, protože předchozí zadávací řízení bylo ve fázi posouzení a hodnocení nabídek a výběru nejvhodnější nabídky zrušeno.

Intenzifikace technologií čistírny odpadních vod je nezbytnou modernizací čističky. „Předmětem nadlimitní veřejné zakázky je dostavba terciálního stupně pro srážení fosforu s následnou separací vysrážených látek, čímž bude splňovat legislativní limity pro vypouštění odpadních vod,“ doplnil starosta Jindřichova Hradce Michal Kozár. První etapa intenzifikace ČOV zahrnuje mechanicko–biologické čištění odpadních vod, kalové hospodářství a plynové hospodářství tak, aby bylo možné v budoucnu navázat na již vybudované objekty.

Město v této veřejné zakázce zastupuje společnost AP INVESTING s.r.o. Pokud se podaří vybrat firmu na výše popsanou akci podle plánu, mohly by práce začít už v létě letošního roku a zhruba za rok a půl by mohl být zahájen zkušební provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…