Jindřichův Hradec: Probíhající změna č. 1 územního plánu se posunula k dalšímu kroku

04.04.2021 14:43

Změna č. 1 Územního plánu Jindřichův Hradec se posunula k dalšímu kroku a tím je společné jednání (§50 stavebního zákona). Tento krok je neveřejný, jde zejména o jednání s dotčenými orgány, které k předloženému návrhu změny č. 1 uplatní svá stanoviska. Veřejnost se však může s návrhem změny č. 1 seznámit a uplatnit k němu připomínky.

Jindřichův Hradec: Probíhající změna č. 1 územního plánu se posunula k dalšímu kroku
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Návrh změny č. 1 územního plánu Jindřichův Hradec je možné v termínu od 30. 3. 2021 do 13. 5. 2021 shlédnout v elektronické podobě v mapové aplikaci (www.jh.cz – Město – Územní plánování J. Hradec - ZDE) a na úřední desce MěÚ Jindřichův Hradec. V listinné podobě je změna č. 1 k nahlédnutí na MěÚ Jindřichův Hradec, oddělení územního plánování, Janderova 147/II, v přízemí kancelář č. 103.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí

Návrh změny č. 1 má dvě části – grafickou a textovou. V grafické části jsou výkresy s vyznačenými změnami, resp. územní plán je viditelný, avšak s potlačenou barevností, a zvýrazněny jsou pouze plochy, které jsou předmětem změny č. 1. Textová část má tři dokumenty – výrok, odůvodnění a srovnávací text. Výroková část je koncipována jako změnová, je tedy uvedeno, co a jak se v textu územního plánu změnou č. 1 mění. V textové části odůvodnění, jsou zdůvodněny jednotlivě body změny č. 1. Srovnávací text je původním textem výrokové části územního plánu s propsanými změnami.

Ve lhůtě od 30. 3. 2021 do 13. 5. 2021 může každý uplatnit písemné připomínky k tomuto návrhu změny č. 1. K připomínkám podaným mimo tento termín nebude v dalším zpracovávání návrhu změny č. 1 přihlíženo. Připomínky lze uplatňovat pouze k částem řešeným změnou č. 1, tzn. nelze uplatňovat připomínky typu požadavku na vymezení nové zastavitelné plochy, která není změnou řešena.

Po skončení této etapy dojde na základě uplatněných stanovisek a připomínek k úpravě návrhu změny č. 1. Další etapou bude tzv. veřejné projednání, kdy bude zejména veřejnost seznámena s upraveným návrhem změny č. 1, bude se konat veřejné projednání, kde bude mimo jiné zajištěn výklad zpracovatele. Doufáme, že epidemiologická situace dovolí, aby se veřejné projednání konalo „klasicky“ tedy jednáním např. v sále kulturního domu Střelnice.

Případné dotazy směřujte na pořizovatelku Ing. Petra Vozábalová, vedoucí odd. územního plánování, email: vozabalova@jh.cz; telefon: 384 351 253.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…