Jindřichův Hradec: Švecovy koleje budou provozovat Služby města

06.06.2021 10:41

Kromě ubytování pro studenty areál nabídne dalších 240 lůžek pro turisty

Jindřichův Hradec: Švecovy koleje budou provozovat Služby města
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Areál Švecových kolejí je tvořen částí budovy patřící městu Jindřichův Hradec a částí patřící Vysoké škole ekonomické. Celý areál doposud provozovala Vysoká škola ekonomická, a to na základě uzavřené Smlouvy o nájmu ze dne 2.7.2018.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí

Se zástupci VŠE proběhlo jednání, kdy bylo konstatováno, že VŠE již nebude mít zájem o prodloužení uzavřené smlouvy a radou města byla schválena výpověď z této smlouvy. Stávající Smlouva o nájmu skončí dne 30.9.2021. Areál Švecových kolejí (část města i část VŠE) má společné centrální schodiště, vytápění, EPS (elektrická požární signalizace) apod. a bez zásadních stavebních úprav nelze budovy provozovat samostatně. „Po řadě jednání rada města schválila, že Vysoká škola ekonomická pronajme svoji část Švecových kolejí za 1 Kč městu Jindřichův Hradec, se závazkem, že město jako nájemce poskytne ubytování maximálně 130 studentům fakulty managementu VŠE vždy v období od 10. 9. do 30. 6. každého roku,“ vysvětlil místostarosta Jindřichova Hradce Radim Staněk. V této souvislosti bylo řešeno vybavení Švecových kolejí, které je v majetku VŠE, a to jak v části města, tak v části patřící VŠE. Bylo dohodnuto, že vybavení Švecových kolejí (movité věci) bude městu odprodáno za 1 Kč jako kompenzace nákladů za vybudování nové EPS v celém areálu kolejí, která je v nevyhovujícím stavu. Z cenové nabídky od firmy ELZY s.r.o. vyplývá hrubý odhad této investice v částce 737 000 Kč. Pořizovací hodnota prodávaného majetku je zhruba 5,7 mil. Kč. Kromě maximálně 130 lůžek pro studenty VŠE bude zbylých zhruba 240 k dispozici pro ubytování turistů a dalších zájemců. Novým provozovatelem Švecových kolejí budou Služby města Jindřichův Hradec s.r.o. Ze strany VŠE dále došlo k návrhu na zkrácení výpovědní lhůty k 10. 9. 2021 tak, aby nový provozovatel již mohl uzavírat smlouvy se studenty pro akademický rok 2021/2022. Rada města zkrácení výpovědní lhůty schválila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…