Jindřichův Hradec: Výměna lamp veřejného osvětlení za úspornější bude pokračovat i příští rok

25.08.2022 21:33 | Tisková zpráva

Rada města schválila návrh zadání veřejné zakázky na 4. etapu obnovy veřejného osvětlení ve městě.

Jindřichův Hradec: Výměna lamp veřejného osvětlení za úspornější bude pokračovat i příští rok
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Předmětem veřejné zakázky je demontáž 395 ks stávajících sodíkových výbojkových svítidel a jejich nahrazení novými svítidly se zdrojem LED včetně provedení instalačních a elektromontážních prací. Zároveň u výše měněných svítidel bude provedena demontáž a následná výměna 126 ks sloupů ve stávající poloze včetně souvisejících prací.

Anketa

Je finální podoba Síkelova úsporného tarifu dostatečná?

hlasovalo: 17662 lidí

Výměna lamp veřejného osvětlení se bude týkat komunikace Jáchymova a Rezkova (část Albert – Denisova), komunikace Rezkova (část Denisova - Lidl), komunikace Jarošovská (Lidl – směr Pelhřimov), oblast Zbuzany, oblast sídl. U Nádraží, Jarošovská (Lidl – centrum), Rezkova (Lidl – nádraží), oblast Bezručova ulice, zimní stadion. Výměna bude probíhat od 14. 11. 2022 do 31. 8. 2023.

Město má od Ministerstva průmyslu a obchodu ČR přislíbenou dotaci ve výši 4 282 889 Kč na tuto etapu obnovy veřejného osvětlení ve městě. Termíny vypsání dotačního programu se ale oproti původnímu předpokladu posunuly, a tak se bude výběrové řízení na zhotovitele výměny lamp vypisovat až počátkem září.

„To znamená, že se posouvá i samotná realizace projektu na období od listopadu 2022 do srpna 2023. Původně bylo s akcí počítáno v rozpočtu na letošní rok, teď je ale potřeba schválit závazek financování výměny lamp z rozpočtu na příští rok,“ řekl místostarosta Jindřichova Hradce Miroslav Kadeřábek.

Rada města se závazkem financování v roce 2023 ve výši 7,5 milionu korun souhlasila, schválit ho ale ještě musí zastupitelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …