Jindřichův Hradec: Vzniká územní studie systému sídelní zeleně

22.04.2019 19:03

V současné době vzniká unikátní územní studie systému sídelní zeleně v J. Hradci a jeho místních částech. Studie se zařadí mezi základní koncepční materiály města. V rámci zpracování studie dojde k vyhodnocení funkčního využití veškerých stávajících ploch sídelní zeleně.

Jindřichův Hradec: Vzniká územní studie systému sídelní zeleně
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Studie také navrhne využití u ploch plánovaných, stanoví regulativy pro jednotlivé kategorie zeleně, navrhne etapizaci realizací, rekonstrukcí a dalších úprav ploch zeleně a tyto plochy zařadí do intenzitních tříd údržby. Hlavním cílem je vytvoření funkčního, dle možností propojeného systému ploch zeleně. Studii zpracovává firma Cimburk s.r.o., společně s místními zahradními architekty Ing. Martinem Charvátem a  Ing. Michaelou Zudovou a odbornými poradci Ing. Milanem Špulákem a doc. RNDr.  Janem Pokorným CSc. Jelikož je v rámci studie řešena zeleň komplexně (včetně zeleně soukromé), bude návrh studie projednán i s veřejností. Termín veřejného projednání bude s dostatečným předstihem avizován prostřednictvím tisku a webových stránek města.

Na podzim roku 2018 zadalo Město J. Hradec výsadbu pásu cibulovin v Jáchymově ulici. V travnatých pásech podél silnice a chodníku bylo vysázeno téměř 30 tis cibulovin, které právě nyní začínají rozkvétat.  Po celé jaro budou vykvétat různé druhy cibulovin, které ulici prozáří a oživí.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…