Kapacita trutnovské mateřské školy je i letos dostačující

03.06.2019 13:02

Na začátku května se uskutečnil zápis k předškolnímu vzdělávání do Mateřské školy, Trutnov. Volná kapacita byla 283 míst, přičemž vedení MŠ obdrželo celkem 281 žádostí. Novinkou pro nadcházející školní rok je třída s programem Montessori.

Kapacita trutnovské mateřské školy je i letos dostačující
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Zápis k předškolnímu vzdělávání na školní rok 2019/2020 se uskutečnil ve dnech 2. a 3. května 2019 na všech 11 pracovištích Mateřské školy, Trutnov. V rámci zápisu bylo přijato 281 žádostí:

  • odklad povinne´ sˇkolni´ docha´zky - 3 zˇa´dosti
  • deˇti s povinnou prˇedsˇkolni´ docha´zkou - 30 zˇa´dosti´
  • deˇti cˇtyrˇlete´ - 21 zˇa´dosti´
  • deˇti trˇi´lete´ - 120 zˇa´dosti´
  • deˇti dvoulete´ - 107 zˇa´dosti´

„Letos jsme obdrželi 28 žádostí zákonných zástupců dětí, kteří mají místo trvalého pobytu mimo Trutnov. Většinou jde o rodiny, které tu pobývají aktuálně anebo do Trutnova jezdí za prací,“ vysvětluje Vladimíra Priputenová, ředitelka Mateřské školy, Trutnov. Vedení MŠ obdrželo také 2 žádosti od rodičů, kteří chtějí využít možnosti odlišného způsobu plnění povinného předškolního vzdělávání, tedy individuálního vzdělávání dítěte.

Novinkou v předškolním vzdělávání je nově vznikající třída se vzdělávacím programem Montessori, která bude od září 2019 otevřena na pracovišti MŠ Komenského. „O tento v dnešní době vyhledávaný alternativní typ vzdělávání mělo zájem 24 žadatelů,“ říká ředitelka MŠ.

Vzhledem k tomu, že bylo na všech 11 pracovištích trutnovské mateřské školy k dispozici 283 volných míst, byly vytvořeny podmínky, aby všech 281 žadatelů obdrželo rozhodnutí o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání.  Na všech 11 pracovištích bude do MŠ Trutnov v nadcházejícím školním roce docházet pravděpodobně 960 dětí do 33 běžných tříd (maximální počet 28 dětí na třídu) a do 4 speciálních (maximální počet 14 dětí na třídu). Speciální třídy budou od září k dispozici na pracovištích MŠ Horská, MŠ V Domcích a MŠ Kryblická.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …