Kardinál Duka navštívil Prahu 8

15.04.2016 15:33

Zástupci MČ Praha 8 přijali 13. dubna 2016 vzácnou návštěvu. U příležitosti výstavy Jeruzalémská bible zavítal na Libeňský zámek arcibiskup pražský Dominik kardinál Duka, který výstavě poskytl záštitu a vybral vítěze dětské soutěže ve speciální kategorii, která se k výstavě váže.

Kardinál Duka navštívil Prahu 8
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

„Velice si ceníme tak vzácné události jako je návštěva Jeho Eminence kardinála Duky u nás v Praze 8, který přijal naše pozvání. Návštěva samozřejmě souvisela s velikonoční výstavou Jeruzalémská bible – příběh a umění, kterou kardinál osobně zaštítil. Všechny, kteří výstavu ještě neviděli, ráda zvu k její prohlídce, jejíž součástí jsou i soutěžní díla dětí z mateřských a základních škol na téma biblické příběhy,“ říká místostarostka Prahy 8 paní Alena Borhyová.

Dominik Duka přijel na Libeňský zámek chvíli před polednem a rovnou zamířil do zámecké kaple Neposkvrněného početí, kde se mu po krátké motlitbě dostalo slavnostního uvítání od místostarostky Prahy 8 paní Aleny Borhyové. Následovala prohlídka výstavy Jeruzalémská bible s komentářem od její kurátorky Aleny Kubíčkové. Na vydání této bible se v českém prostředí osobně podílel právě kardinál Duka. Následný program pokračoval v zasedací místnosti Libeňského zámku, kde se kardinál setkal a pohovořil nad šálkem kávy se zástupci MČ, místostarostou Alenou Borhyovou, radním Radomírem Nepilem a zastupiteli Janou Pešlovou a Tomášem Pavlů. Poslední část návštěvy probíhala v kostele sv. Vojtěcha.

Výstava Jeruzalémská bible probíhá od 29. března do 29. dubna 2016 v prostorách Libeňského zámku, kostela sv. Vojtěcha a v budově ÚMČ Praha 8 tzv. Bílého domu. Z množství výtvarných děl dětí z Prahy 8, zachycující různé biblické příběhy, udělil kardinál Duka zvláštní cenu kresbě Jaroslava Heczka ze ZŠ Heřmánek „Jonáš a velryba“. Vyhlášení vítězů a předání cen proběhne v rámci Libeňského posvícení v sobotu 23. dubna v kostele sv. Vojtěcha, na které vás všechny srdečně zveme. Foto. ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…