Karlovy Vary: Aplikace MojeDPKV už umí platbu na jeden klik

03.08.2020 18:37

Máte rádi jednoduchá řešení a rychlé platby? Od 1. srpna již nemusíte mít k platbám v aplikaci MojeDPKV staženou digitální peněženku MasterPass ani při každém nákupu zdlouhavě hledat a opisovat údaje ze své platební karty. Platba může proběhnout doslova na jedno kliknutí. Jak to funguje?

Karlovy Vary: Aplikace MojeDPKV už umí platbu na jeden klik
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Při první platbě kartou uvidíte výchozí okno platební brány s možností svou kartu zapamatovat pro veškeré následné platby. Abyste mohli při své následné platbě zaplatit svou zapamatovanou kartou, je potřeba označit "Zapamatovat kartu”. Každá další platba pak obnáší jen jeden klik za parkovné, jízdenky či vjezd do lázeňského území.

Na podzim plánuje Dopravní podnik Karlovy Vary doplnit do aplikace možnost zakoupení dlouhodobého časového jízdného.

Placení prostřednictvím mobilní aplikace mohou využívat v Karlových Varech nejen cestující hromadnou dopravou. V aplikaci Moje DPKV je možné vedle nákupu jízdenky možné také zaplatit parkování na parkovacích automatech ve městě anebo si zakoupit povolení k vjezdu do lázeňského území. Nedílnou součástí mobilní aplikace MojeDPKV je i dopravní portál, tedy kompletní přehled dopravních informací na jednom místě (zobrazení aktuální polohy všech městských autobusů, sledování virtuální inteligentní zastávky s časy odjezdů jednotlivých linek, zpoždění na lince, nehodu atd. jak u MHD, tak i u meziměstské dopravy, k vidění jsou trasy jednotlivých denních, nočních a zvláštních linek MHD, stejně tak i meziměstské linky. Dále je možno sledovat stav dopravy, tedy hustotu provozu na jednotlivých silnicích v Karlových Varech. Nechybí ani přehled dopravních událostí - aktuální uzavírky, nehody, dopravní omezení atd. Vyznačená lázeňská oblast graficky znázorňuje, kam je zapotřebí povolení k vjezdu, které je možno uhradit i prostřednictvím mobilní aplikace Moje DPKV. V neposlední řadě je zde přehled všech parkovacích míst ve městě, tedy stání na parkovacích automatech či parkovištích, která jsou pod správou DPKV, včetně provozní doby, tarifu, kontaktních údajů a volných kapacit.

Mobilní aplikaci je možno instalovat na operační systém Android či IOS a je k dispozici ke stažení v obchodech příslušných operačních systému, tedy Google play či Appstore.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …