Karlovy Vary: Důvodem odvolání ředitele KSO není snižování rozpočtu nebo počtu hráčů

03.03.2021 19:53

Důvodem odvolání ředitele příspěvkové organizace Karlovarského symfonického orchestru není snižování rozpočtu organizace nebo počtu hudebníků.

Karlovy Vary: Důvodem odvolání ředitele KSO není snižování rozpočtu nebo počtu hráčů
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

„Odvolání ředitele není motivováno snahou orchestr poškozovat, destabilizovat, zasahovat do jeho dramaturgie nebo umělecké činnosti. Nejde ani o tlak na snižování počtu členů orchestru nebo jeho rozpočtu. Stejně tak jsou zveřejněné i podmínky výběrového řízení, a ani v nich není žádné zadání snižovat počet hráčů orchestru nebo jeho rozpočet," uvedl první náměstek primátorky Tomáš Trtek.

Karlovy Vary mají za sebou nepříliš příznivý rok, podobně jako ostatní samosprávy přišlo o nemalou část příjmů, naopak nemalé prostředky vydalo na pomoc místním občanům a podnikatelům. V takové době logicky hledá úspory, ale jsou oblasti, jichž se nedotkly. "Při tvorbě letošního rozpočtu jsme vyžadovali snížení nákladů ve vlastním provozu města a i u všech jeho organizací minimálně o deset procent. Výjimkou zůstala pouze sociální oblast a Karlovarský symfonický orchestr. Zde zůstává příspěvek zřizovatele v plné výši loňského roku,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…