Karlovy Vary: (Ne)krmte zvěř v oborách na Linhartu

28.01.2021 18:35

Po nedávné nepříjemné události, kdy téměř uhynulo několik jedinců jelenů sika v oboře na Linhartu, přistoupily Lázeňské lesy Karlovy Vary k preventivním opatřením. V oborách je zakázáno krmit.

Karlovy Vary: (Ne)krmte zvěř v oborách na Linhartu
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Pokud si návštěvníci přejí zvěři přilepšit, je možné přinést krmivo do připravené nádoby u kavárny na Linhartu. Brzy přibudou u obor také zásobníky na kaštany, které bude možné ke krmení zvěře využít.

Anketa

Dostane se Robert Šlachta se svým hnutím Přísaha do Poslanecké sněmovny?

69%
31%
hlasovalo: 18486 lidí

Jeleni sika, žijící v oboře nejblíže u střediska Linhart, trpěli vážnými zažívacími problémy po pozření nevhodné potravy. V blízkosti oborního plotu bylo nalezeno pečivo a arašídy, což je potrava pro zvěř zcela nevhodná. K budově střediska – v blízkosti výdejního okénka z kavárny – byla proto umístěna označená nádoba, kam mohou zájemci vkládat krmivo pro zvěř.

Oborník bude každý den nádobu vybírat a krmivo třídit. Nejvhodnější potravou pro zvěř je kořenová zelenina, domácí druhy ovoce, např. jablka a hrušky, a také zcela suchý neplesnivý chléb. Nevhodné je měkké nebo plesnivé pečivo, oříšky a exotické ovoce.

Správa lázeňských lesů žádá návštěvníky, aby zvěř nekrmili přímo. K tomuto účelu budou v dohledné době usazeny u obor zásobníky s kaštany, které bude možné zvěři v omezeném množství nabídnout.

Je nutné respektovat, že zvířata v oborách jsou divokou zvěří, nikoli domácími mazlíčky. Mají pravidelnou péči a oborník jim podává stravu vhodnou pro zimní období, kterému je uzpůsobené i jejich trávení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…