Karlovy Vary: Nové informativní radary v ulicích města

05.03.2020 10:13

V ulicích města byly nainstalovány další informativní radary, které monitorují rychlost projíždějících vozidel a upozorňují jejich řidiče na překročení povolené rychlosti.

Karlovy Vary: Nové informativní radary v ulicích města
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Zařízení jsou nově v ulicích Moskevská a Plzeňská, kam jejich umístění doporučila Městské policie Karlovy Vary. Obměnou prošel také měřič na frekventované Lidické ulici. Na žádost obyvatel čtvrti Olšová Vrata byl jeden radar staršího typu nainstalován do ulice Revoluční.

Podobně jako jedenáct stávajících zařízení plní i nové radary zejména preventivní roli – ukazují okamžitou rychlost projíždějícího vozidla, při překročení povolené rychlosti zobrazují pokyn „ZPOMALTE“ a registrační značku vozidla. Záznamy pořízené měřičem pak slouží k vyhodnocování situace a provozu na komunikaci. Denní i měsíční statistiky z nových radarů budou stejně jako údaje ze stávajících měřičů nového typu dostupné na webu Městské policie Karlovy Vary (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…