Karlovy Vary: Nové jízdní řády MHD doznají změn

28.02.2020 20:21

Nové jízdní řády karlovarské městské hromadné dopravy doznají dílčích změn. Vedení města požádalo Dopravní podnik Karlovy Vary o zapracování nejčastějších požadavků cestujících.

Karlovy Vary: Nové jízdní řády MHD doznají změn
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

„Vyhodnotili jsme obsah připomínek a také petic, které nám v reakci na nové jízdní řády byly adresovány. Změny v městské hromadné dopravě byly rovněž hlavním tématem únorového Dne s primátorkou, kde jsme s cestujícími detailně rozebírali jejich požadavky. V reakci na všechny tyto podněty jsme se proto rozhodli ty nejčastější požadavky do jízdních řádů zakomponovat,“ vysvětluje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Změny se promítnou do jízdních řádů s platností od 1. března. „Dílčí úpravy jsou v souladu s nově nastavenými změnami v městské hromadné dopravě. Prozatím se týkají několika linek i časů odjezdů některých spojů. Další změny mohou po vyhodnocení nového provozu následovat,“ upřesňuje 1. náměstek primátorky města Karlovy Vary Tomáš Trtek.

Úprava se týká linky č. 12, u které bude zachován průjezd některých spojů Sokolovkou ulicí ve směru od Tržnice na sídliště Čankovská. Jedná se o 12 spojů v průběhu celého dne. Na lince č. 19 je zaveden večerní spoj na Růžový vrch, a to jako přípoj linky č. 2 od OC Varyáda. Obsluhu městské části Letná bude i o víkendovém provozu zajišťovat linka č. 3. V sobou a neděli bude zaveden ranní spoj z Bohatic na 7. hodinu směrem k Tržnici. Tento spoj obslouží linka č. 17.

„Nově provedené úpravy, stejně jako celý systém MHD a obsazenost jednotlivých spojů, budeme v následujícím období sledovat pomocí sčítacích bran v autobusech a průběhu letních měsíců pak všechna data vyhodnotíme,“ dodává Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary.

Změny v nových jízdních řádech jsou již nyní ke stažení na webových stránkách Dopravního podniku Karlovy Vary (ZDE) a jsou dostupné také na zastávkách linek, kterých se úpravy dotkly. Změnové listy jsou také vydávány zdarma v předprodejní kanceláři v Zeyerově ulici.

„Ve vyhledávači spojení na našem webu nebo na stránkách IDOS se úpravy projeví až po 14 dnech. Tato prodleva je dána zákonnou lhůtou a její délku nedokážeme bohužel ovlivnit,“ uzavírá Lukáš Siřínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…