Karlovy Vary: Podzim s lázeňskými lesy

21.09.2021 16:59

Setkání se zvěří i lesní technikou, zábavu pro celou rodinu a dobré jídlo, to vše nabídnou Lázeňské lesy Karlovy Vary ve spolupráci s dalšími městskými organizacemi v sobotu 25. září na Svatém Linhartu. Návštěvníky tam dopraví zvláštní autobusové linky.

Karlovy Vary: Podzim s lázeňskými lesy
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Podzimní sobotu 25. září zpestří návštěvníkům lázeňských lesů bohatý program. Na Svatém Linhartu budou připraveny zábavné úkoly pro děti, sokolník nebo krmení zvěře v oboře.

Anketa

Co chcete od příští vlády nejvíc?

hlasovalo: 27851 lidí
Dospělí a starší děti si vyzkouší bezpečnou střelbu na asfaltové holuby z laserové brokovnice. Zájemci otestují svou rovnováhu na slackline. Děti nahlédnou do hasičského auta a seznámí se s technikou využívanou pro práci v lese a městských parcích. Návratem k tradici bude grilování pstruhů a také nabídka zvěřinových specialit, které k lesu i podzimu neodmyslitelně patří.

„Pestrý program připravujeme ve spolupráci s dalšími městskými příspěvkovými organizacemi – Správou lázeňských parků a Správou přírodních léčivých zdrojů a kolonád (SPLZaK). Začínáme v 10 hodin,“ zve na společně strávený víkendový den Stanislav Dvořák, ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary.

Svou činnost představí také studenti Střední lesnické školy Žlutice. Kromě úkolů a her pro děti svolají návštěvníky troubením na lovecké rohy, předvedou ukázku práce s loveckými dravci a vábení zvěře. Pro děti bude jistě velmi atraktivní vidět na vlastní oči i sovici sněžnou.

Nedílnou součástí práce lesníků je také lov zvěře. Aby byl pro zvěř co nejvíce šetrný, je pro každého myslivce povinností střelbu procvičovat. Na Linhartu si přesnou mušku vyzkouší i návštěvníci, kteří nejsou držiteli zbrojního průkazu. Laserová střelnice umožňuje autentickou střelbu na loveckém kole z brokovnice, která ovšem místo broků „trefuje“ asfaltové holuby laserovým paprskem.

Pro odvážné bude mezi stromy natažena slackline, tedy pružný popruh nízko nad zemí, který prověří schopnost udržet rovnováhu. Ti nejzdatnější na lajnách zkouší i různé triky a skoky.

Návštěvníci Linhartu uvidí lesnické stroje, ale i hasičský vůz. Malí účastníci tak dostanou šanci si ve velkých autech posedět a zblízka je obhlédnout. Svezou se i na vysokozdvižné plošině. Oblíbeným zážitkem je vstup do obor s ukázkou krmení zvěře. Zájemci se dostanou do blízkého kontaktu se zvířaty, který při běžné návštěvě nemají. Zahradnice z lázeňských parků budou připraveny s úkoly a odměnami za správné řešení.

Potěšíme i ty, kteří se rádi pokochají krásnými předměty z přírodnin. Sortiment pokameněných výrobků nabídne Správa přírodních léčivých zdrojů a kolonád. Řezbář předvede vyřezávání ze dřeva motorovou pilou.

Bohatý program doplní hudební vystoupení a dobré jídlo

„Při přípravě občerstvení jsme se inspirovali tradicí restaurace na Linhartu. Pamětníci totiž dodnes vzpomínají, že se sem vždy chodilo na grilované pstruhy,“ láká na místní specialitu ředitel lázeňských lesů. Kromě ryb uspokojí mlsné jazyky pokrmy ze zvěřiny – zvěřinový guláš a hamburgery.

Atmosféru zpříjemní hudba kapel B&W a Duo Aura. O pohodu účastníků se zaměstnanci lázeňských lesů a parků a SPLZaK postarají do 16. hodiny.

Na místo konání dovezou návštěvníky mimořádně zřízené linky autobusů Dopravního podniku Karlovy Vary.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…