Karlovy Vary: Poznání, zábavu i kulinářský zážitek slibuje Podzim s lázeňskými lesy

14.09.2022 20:51 | Tisková zpráva

Barevné podzimní dny babího léta jsou jako stvořené pro návštěvu lesa. Už třetím rokem vás proto zveme na sobotní den strávený v centru lázeňských lesů – na Svatém Linhartu.

Karlovy Vary: Poznání, zábavu i kulinářský zážitek slibuje Podzim s lázeňskými lesy
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

V sobotu 24. září spojí správci lesů síly s dalšími organizacemi – Střední lesnickou školou Žlutice, Správou lázeňských parků, s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje nebo Velrybou Varybou a připraví atraktivní  program na celý den. Dopravní podnik Karlovy Vary vypraví na místo zvláštní autobusovou linku. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Nebude chybět ukázka činností v lese. Práci s motorovou pilou předvede zaměstnanec, který v letošním roce dosáhl mimořádného úspěchu, když zvítězil na Mistrovství České republiky v práci s motorovou pilou hned v několika kategoriích. K vidění bude ukázka tahání dříví s koněm, traktorem a výcvik loveckého psa.

Vyhlídku na oboru se zvěří z vysokozdvižné plošiny nabídnou lázeňské parky, které pro vás připraví také úkoly a poznávání rostlin využívaných pro zkrášlení městské zeleně. Hasiči představí své zásahové vozidlo.

Sportovní nadšenci mohou kromě lanového parku vyzkoušet i chůzi a balancování na pružném popruhu nataženém mezi stromy, tedy „slackline“. Oblíbenou zábavou i sportovním zážitkem je venkovní laserová parkourová střelnice, která věrně simuluje zážitek ze skutečné brokové střelby na asfaltové holuby, a přitom je bezpečná pro dospělé i děti.

Se svou nabídkou nezůstanou pozadu ani školáci. Studenti Střední lesnické školy Žlutice jsou zdatnými mysliveckými trubači i vábiči zvěře, umí pracovat s loveckými psy a dravci a vše vám názorně předvedou. Jízdu v harvestoru si můžete nacvičit v trenažeru, který se využívá při výuce. Nejmenší návštěvníci si projdou úkoly a stezkou s Velrybou Varybou.

Na pódiu se kromě ukázek hlasů lesní zvěře a mysliveckých signálů vystřídají dvě kapely, ASB Band a Funky Monx. Kulturní zážitek by nebyl úplný bez dobrého jídla. Letos nabídneme novinku – kulinářskou show spojenou s ochutnávkou i prodejem zvěřiny. Kdo si troufne na lov ryb, může si pochutnat na grilovaném pstruhovi. A po hlavním chodu přijde ten správný čas na výběrovou kávu nebo dezert v podobě nejlepší zmrzliny ve městě. U degustace kávy si vyslechnete příběh o celé její cestě z plantáží, přes pražírnu až k vám.

Tahle zábava na vás čeká na Svatém Linhartu, Sovově stezce, mezi 11. a 17. hodinou. K dopravě využijte mimořádnou autobusovou linku zajištěnou Dopravním podnikem Karlovy Vary.

DOPRAVA

Odjezdy z Tržnice (autobusy budou označeny "Linhart"): 11:45, 13:45, 14:45
Odjezdy z Linhartu: 13:15, 15:15, 17:15

PROGRAM

11:30 – 12:00 SLŠ Žlutice trubači
12:00 – 14:30 A. S. Band
14:00 beseda s řediteli
14:30 – 15:00 SLŠ Žlutice vábiči
Dražba speed carving
15:00 - 16:15 Funky Monx
16:15 Losování soutěže s Varybou
Výcvik psů: 12:30 - 12:50, 15:30 - 15:50
Krmení zvěře v oboře: 11:00 a 14:00

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…