Karlovy Vary: Úprava stanice MHD Tržnice si vyžádá pokácení sedmnácti stromů

22.05.2021 18:01

Připravovaná rekonstrukce terminálu karlovarské městské hromadné dopravy Tržnice si vyžádá pokácení 9 větších a 8 menších javorů v parčíku mezi budovou tržnice a nástupištěm.

Karlovy Vary: Úprava stanice MHD Tržnice si vyžádá pokácení sedmnácti stromů
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Stávající stromy už nejsou podle dendrologického průzkumu v dobré kondici, pokáceny budou v pondělí 24. května, před kácením byly stromy zkontrolovány správcem městské zeleně, zda na nich nejsou ptačí hnízda.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

Odstranění stromů umožní následné zahájení stavebních prací a opravu dlouhodobě kritizovaného neuspokojivého stavu komunikací a nástupišť v této centrální lokalitě města.

Na podzim město vysadí novou zeleň za celkem 2,5 milionu korun. V parčíku před Tržnicí to budou solitérní ovocné stromokeře muchovníky, záhony trvalek, například rozchodníkový nebo mateřídouškový, a další drobná zeleň. Bude založen nový trávník a v něm vzniknou nové pěší cesty ke vchodu do Tržnice. Další zeleň bude vysazena v prostoru parkoviště a někdejšího tržiště ve Varšavské ulici. Dosluhující stánky, o které nebyl mezi prodejci zájem, město již před časem odstranilo, parkoviště dostane nový povrch. Ve středu plochy budou poté vysazeny menší dřeviny a plochu parkoviště od Varšavské ulice oddělí zelený pás se stromovou alejí javorů babyka.

Úpravy nástupních prostor a komunikací terminálu Tržnice a přilehlých částí ulic Varšavské a Horovy začnou právě odstraněním staré zeleně. V červnu se začne pracovat na tělesech a površích silnic, chodníků a nástupišť, které jsou často už v havarijním stavu. Úpravy včetně vysazení nové zeleně budou hotové před koncem letošního roku. Sadové úpravy v hodnotě 2,5 milionu korun provede městská příspěvková organizace Správa lázeňských parků. Komunikace a stavební práce provede za nabídkovou cenu 30 milionů korun zhotovitel Silnice Topolany a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …