Karlovy Vary: Úprava stanice MHD Tržnice si vyžádá pokácení sedmnácti stromů

22.05.2021 18:01

Připravovaná rekonstrukce terminálu karlovarské městské hromadné dopravy Tržnice si vyžádá pokácení 9 větších a 8 menších javorů v parčíku mezi budovou tržnice a nástupištěm.

Karlovy Vary: Úprava stanice MHD Tržnice si vyžádá pokácení sedmnácti stromů
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Stávající stromy už nejsou podle dendrologického průzkumu v dobré kondici, pokáceny budou v pondělí 24. května, před kácením byly stromy zkontrolovány správcem městské zeleně, zda na nich nejsou ptačí hnízda.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

Odstranění stromů umožní následné zahájení stavebních prací a opravu dlouhodobě kritizovaného neuspokojivého stavu komunikací a nástupišť v této centrální lokalitě města.

Na podzim město vysadí novou zeleň za celkem 2,5 milionu korun. V parčíku před Tržnicí to budou solitérní ovocné stromokeře muchovníky, záhony trvalek, například rozchodníkový nebo mateřídouškový, a další drobná zeleň. Bude založen nový trávník a v něm vzniknou nové pěší cesty ke vchodu do Tržnice. Další zeleň bude vysazena v prostoru parkoviště a někdejšího tržiště ve Varšavské ulici. Dosluhující stánky, o které nebyl mezi prodejci zájem, město již před časem odstranilo, parkoviště dostane nový povrch. Ve středu plochy budou poté vysazeny menší dřeviny a plochu parkoviště od Varšavské ulice oddělí zelený pás se stromovou alejí javorů babyka.

Úpravy nástupních prostor a komunikací terminálu Tržnice a přilehlých částí ulic Varšavské a Horovy začnou právě odstraněním staré zeleně. V červnu se začne pracovat na tělesech a površích silnic, chodníků a nástupišť, které jsou často už v havarijním stavu. Úpravy včetně vysazení nové zeleně budou hotové před koncem letošního roku. Sadové úpravy v hodnotě 2,5 milionu korun provede městská příspěvková organizace Správa lázeňských parků. Komunikace a stavební práce provede za nabídkovou cenu 30 milionů korun zhotovitel Silnice Topolany a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…