Karlovy Vary: V KV Areně se otevírá očkovací centrum

27.02.2021 16:58

V objektu multifunční haly KV Areny v karlovarské čtvrti Tuhnice zahájí v pondělí 1. března 2021 provoz první velkokapacitní očkovací centrum.

Karlovy Vary: V KV Areně se otevírá očkovací centrum
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Zároveň se uzavře očkovací místo v Nemocnici Karlovy Vary, jehož funkci převezme právě pracoviště v KV Areně. Sem budou také převedeny všechny dosavadní rezervace především seniorů 80+. Dopravní podnik Karlovy Vary zřídí přímo u vchodu do budovy autobusovou zastávku, na kterou budou v obou směrech zajíždět linky MHD č. 2 a 6.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

Očkovací centrum v KV Areně bude v provozu od pondělí do pátku od 14 do 18 hodin, v sobotu od 9 do 14 hodin. Závisí to ale na dostatečných dodávkách vakcín od státu a na zájmu obyvatel kraje.

S otevřením KV Areny pro očkování souvisí uzavření očkovacího místa v Nemocnici Karlovy Vary a tedy i převedení všech dosavadních rezervací především seniorů 80+. Těm, kteří mají registraci či rezervaci na očkování do karlovarské nemocnice, přijdou sms zprávy do mobilních telefonů, kde jim bude oznámena změna místa a času očkování z Nemocnice Karlovy Vary do KV Areny. Zároveň je v příštím týdnu budou kontaktovat operátorky asistenční linky 800 600 444, které je na změnu upozorní.

V očkovacím centru v KV Areně bude připravena čekárna až pro 85 lidí. Příchozí se postupně nechají očkovat u 4 stanovišť. V centru budou pracovat lékaři, kteří zběžně zjistí aktuální zdravotní stav očkovaného, administrativní pracovníci pro vyřízení nezbytných formalit a zdravotníci, kteří provedou samotné očkování.

Zájemci o očkování by s sebou měli mít osobní doklady a vyplněný informovaný souhlas se zdravotním výkonem, který je ke stažení na krajském očkovacím webu ZDE, ale k dispozici bude i přímo na místě.

Na začátku března se kromě lidí starších 80 let budou moci do centrálního rezervačního systému na očkování (ZDE) registrovat také občané 70+. Systém se na začátku března otevře rovněž pro pedagogy, kteří od MŠMT dostanou unikátní přístupové kódy pro registraci.

Centrum bude fungovat pod hlavičkou Karlovarské krajské nemocnice a jeho vybavení zafinancuje Karlovarský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…