Karlovy Vary: V lázeňských lesích začal pracovat harvestor

26.01.2021 9:15

V blízkosti hlavní cesty na Svatý Linhart začalo kácení kůrovcem napadených stromů. Po vykácení bude následovat odklízení sortimentů dříví pomocí vyvážecí soupravy.

Karlovy Vary: V lázeňských lesích začal pracovat harvestor
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Na jaro je naplánováno zalesnění pasek. Kácení bude probíhat až do konce února. Na místě je tedy zvýšená opatrnost při cestě autem i při procházce lesem.

Kácení smrků zde vykonává kácecí stroj – harvestor. Jeho výhodou je nejen rychlost, ale díky širokým pásům na kolech i menší zatížení půdy, než kdyby se v lese pohyboval traktor. Stroj je navíc schopen dodržet přesný směr kácení stromů, což je velmi důležité zejména v hojně navštěvované oblasti.

Pokud harvestor obsluhuje zkušený operátor, jsou méně poškozeny i okolní stromy. Pokácené smrky jsou rovnou naloženy a odvezeny. Nejsou z porostu vytahovány a neodírají tak stromy v okolí. V maximální možné míře jsou zachovány i mladé stromky z přirozeného náletu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…