Karlovy Vary navštívil velvyslanec Ukrajiny

21.11.2018 16:05

Včera navštívil Karlovy Vary velvyslanec Ukrajiny Jevhen Perebyjnis s chotí. Ukrajinský diplomat je velvyslancem v České republice už dva roky, ale Českou republiku zná již ze svého dřívějšího působení na velvyslanectví.

Karlovy Vary navštívil velvyslanec Ukrajiny
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Jako první státní návštěva po zvolení nového vedení města popřál velvyslanec primátorce Andree Pfeffer Ferklové hodně štěstí a úspěchu.

Rozhovor se týkal především možnosti kulturní výměny. Velvyslanec zmínil, že se v posledních dvou letech účastnil Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde byly uváděny ukrajinské filmy. Konstatoval, že přes nepokojnou dobu a válečný stav, kterému Ukrajina momentálně čelí, zažívá také tato země nebývalý kulturní rozvoj, ať už na poli kinematografie, literatury či výtvarného umění. Zároveň, po zrušení vízové povinnosti do zemí EU, se o 45% zvýšil počet ukrajinských turistů směřujících do České republiky, jedná se tedy i o zajímavou klientelu. V této souvislosti hovořil také s primátorkou o možném využití karlovarského mezinárodního letiště pro přímé spojení s Ukrajinou. Primátorka navrhla možnost prezentovat ukrajinskou kulturu v rámci významných karlovarských akcí, jako jsou například Karlovarský folklorní festival či Tourfilm.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…