Karviná: Business Gate láká (nejen) mladé podnikavé lidi

03.03.2016 17:06

Město zrekonstruovalo díky evropským penězům budovu v Poštovní ulici ve Fryštátě a chce z ní udělat především centrum nových podnikatelských nápadů.

Karviná: Business Gate láká (nejen) mladé podnikavé lidi
Foto: karvina.cz
Popisek: Karviná

Ale nejen to. „Chceme udržet ve městě vysokoškolské a středoškolské absolventy s dobrými nápady a potenciálem. Chceme podpořit dobré nápady a ochotu podnikat. Jen dobré podnikatelské projekty a úspěšné firmy mohou dlouhodobě zaměstnávat naše lidi. Business Gate přesně tomuto může pomoci,“ připomněl motivaci primátor Tomáš Hanzel. Podpora podnikavosti a podnikatelského ducha je hlavním posláním centra, město už nyní vyjednává spolupráci nejen se školami, ale také místními firmami.

„Kromě karvinské Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity, která je již naším partnerem, chceme zapojit i další vysoké a také střední školy. Oslovujeme i místní firmy, které budou moci prostřednictvím centra získat spolupracovníky pro realizaci inovačních projektů a nápadů,“ přiblížil představy města náměstek primátora Lukáš Raszyk. Centrum město oficiálně otevře 7. března – to je mj. v plánu prezentace pro vedení škol a večer věnovaný právě firmám. Dopoledne od 8. do 11. března budou věnována návštěvám základních a středních škol. Odpoledne v témže termínu budou určena pro veřejnost – té jsou vyhrazeny časy vždy od 14 do 18 hodin. Budou probíhat komentované prohlídky s představením aktivit, služeb a možností centra.

V první fázi existence bude Business Gate mít především formu podobnou coworkingovému centru, kde najdou zájemci o podnikání či podnikatelé prostor pro práci a obchodní jednání, konzultace či prezentace včetně odpovídajícího vybavení kanceláří a dalších prostor určených ke krátkodobému pronájmu. Středisko je vhodným prostorem pro vzdělávací aktivity, workshopy, zájmové aktivity pro mládež, dospělé či seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…