Karviná: Město je na zimu připraveno

27.11.2017 8:35

Technické služby města a oddělení komunálních služeb magistrátu spolu s veřejnou službou jsou na nástup zimy připraveny.

Karviná: Město je na zimu připraveno
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Stroje v pohotovosti, sůl ve skladu (157 tun), inertní posypy (20 tun) také. K tomu kromě vlastních lidí také pomocníci z veřejné služby a veřejně prospěšných prací. Technické služby města jsou na příchod zimy připraveny. Plán zimní údržby najde i veřejnost na webu města, což umožní každému přesvědčit se o tom, jaké povinnosti má přímo město a kdo bude například uklízet silnice státu nebo kraje. Úklid hlavních silničních tahů je vždy na vlastnících – ŘSD (státu) a kraji, resp. krajské silniční správě.

Město je připraveno opět vyrazit do terénu při prvním sněžení a postupně dle priorit uklízet vlastní komunikace a chodníky od hlavních tahů po okrajové části. Rozhoduje vytíženost dané komunikace a lokality. Součástí zveřejněných plánů jsou i zodpovědné osoby, popis technického zázemí apod. V terénu bude jako jindy v roce veřejná služba – čistí zastávky i chodníky, v poslední době likvidovala spadané listí nebo doupata bezdomovců. Podobně parta veřejně prospěšných pracovníků se bude orientovat primárně na úklid sněhu na veřejných prostranstvích, kde pomůže i menší technika. „Máme k dispozici dostatek techniky i posypových materiálů. Naše technické zázemí je už dnes univerzální – v létě mohou stroje čistit ulice, v zimě plužit a shrabovat sníh, stačí jen tzv. přepřáhnout. Šetříme tím městu peníze,“ říká ředitel Technických služeb Karviná Zbyněk Gajdacz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …