Karviná ruší herny

07.08.2018 18:20

Zastupitelé se rozhodli již nečekat na nepřicházející celostátní regulaci hazardu.

Karviná ruší herny
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Karvinští zastupitelé schválili na svém zasedání obecně závaznou vyhlášku o regulaci provozování hazardních her na území města. Platit začne 1. ledna 2019. „Vyhláškou rušíme všechny herny v Karviné a zůstanou jen případná kasina. Dosud jsme čekali na ministerstvo financí, až zpřísní podmínky, ale nestalo se tak. Systémově je špatně, že hazard v některých městech funguje, v dalších vůbec ne a v jiných jen napůl. Proto jsme se rozhodli k radikálnímu řešení,“ vysvětlil primátor Karviné Jan Wolf (ČSSD).

V uplynulém období se podařilo výrazně snížit počet heren ve městě. Z původních 80 heren se jich na území města nachází 35. Postupně vymizí, povolený hazard zůstane jen pro provozovny kasin. „Do kasina se nedostane každý, jsou tam zpřísněné podmínky a opatření, vstup je třeba pouze na členskou kartu,“ dodal primátor. Vyhláškou přijde Karviná o výnosy z loterie ve výši několika milionů, ze kterých pravidelně financovala volnočasové, kulturní a sportovní aktivity. Město je však v natolik dobré kondici, že rezervy z rozpočtu tyto náklady pokryjí. „Všichni víme, jaký má hazard negativní vliv na životy lidí. Věřím tomu, že tento krok povede k lepšímu životu ve městě,“ uzavřel primátor. Zřízení nové městské vyhlášky o regulaci hazardu na území města v Karviné bylo zahrnuto do Desatera projektu Bezpečná Karviná společně s dalšími body – například s rušením ubytoven, se zavedením bezdoplatkových zón nebo s podpisem memoranda o spolupráci se společností RESIDOMO, které městu umožní kontrolu nově příchozích nájemníků do jejich bytů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…