Kladenští hasiči mají nový zásahový vůz

23.01.2020 13:46

Město Kladno přispělo částkou 4,5 milionu korun na nový výjezdový vůz Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. Profesionálním hasičům ho dnes dopoledne slavnostně předal primátor Dan Jiránek.

Kladenští hasiči mají nový zásahový vůz
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Kladenští hasiči budou ode dneška vyjíždět k požárům i technickým zásahům s novou Scanií s označením CAS 20/4000/240 S2T. Nový vůz nahradí svého staršího předchůdce CAS 24 T 815 Terrno z roku 2001. Nové vozidlo předal dnes kladenský primátor Dan Jiránek se zástupci firmy Teplárna Kladno s.r.o. řediteli Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Miloslavu Svatošovi a samozřejmě také těm, kteří ho budou využívat nejvíce – profesionálním hasičům. Slavnostního předání se tak účastnila celá sloužící směna A, přítomni byli i další členové vedení HZS Středočeského kraje.

„Hasičské sboru si velmi vážím. Uvědomuji si, jak záslužnou činnost hasičský sbor pro obyvatele města dělá a jsem velmi rád, že do své každodenní práce mohou zařadit nejmodernější vůz se špičkovou technickou výbavou,“ řekl Dan Jiránek, primátor Kladna.

Obměna hasičské techniky je velmi důležitá, protože stejně jako jsou zásahy neustále náročnější a komplikovanější, tak je potřeba mít ve výbavě vozidlo, které dokáže držet krok s dobou a přizpůsobit se všem změnám. A to bezpochyby tento automobil splňuje.

Výbavou je vozidlo uzpůsobeno pro zásahovou činnost podle nastavené koncepce HZS Středočeského kraje, což přispívá k ochraně zdraví a bezpečí nejen pro své zaměstnance. V praxi to znamená, že technické prostředky jsou na všech prvovýjezdnových autech v kraji uloženy na stejném místě. Pokud bude hasič hledat například rozbrušovací pilu, najde ji ve stejných roletách (úložném prostoru) ve vozidle v Kladně nebo třeba v Mladé Boleslavi.

Celkové náklady na pořízení tohoto automobilu se vyšplhaly na 8 105 427 korun. Město Kladno přispělo částkou 4 500 000 Kč, zbytek byl financován z příspěvků společností Teplárna Kladno s.r.o. a VUAB Pharma a.s. Roztoky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…