Kladenští úředníci pomáhají zajistit chod očkovacího centra

13.02.2021 6:34

Oblastní nemocnice Kladno zřídila pro účely očkování proti nemoci covid-19 samostatné očkovací centrum mimo hlavní prostory nemocnice. Očkování probíhá v nevyužívané budově bývalého plicního oddělení v ulici Fr. Kloze, a to od pondělí do pátku vždy od 7 do 15.30 hodin.

Kladenští úředníci pomáhají zajistit chod očkovacího centra
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Od pátku 5. únoru se očkování zdravotníků mohlo rozšířit i o registrované seniory starší 80 let, kteří získali v Centrálním rezervačním systému termín vakcinace. Vzhledem k omezeným personálním kapacitám kladenské nemocnice zajišťují nutnou administrativu kolem příjmu registrovaných zájemců o očkování zaměstnanci statutárního města Kladna.

„Pomoc při zajištění administrativy při očkování je naprostou samozřejmostí. Vládní opatření nám nařídilo omezit úřední hodiny a nastavilo další bezpečnostní pravidla. Přestože jsme nuceni tato opatření respektovat, vyřizujeme potřeby občanů i mimo aktuálně stanovené úřední hodiny, a to nejen v Centru správních agend, pro které funguje on-line rezervační systém, ale lidé se mohou objednávat telefonicky i na většinu ostatních pracovišť magistrátu. Jedno z bezpečnostních pravidel, které jsme nuceni respektovat, je rozdělení zaměstnanců do skupin, které se nepotkávají. A právě zde jsme našli prostor, jak nemocnici pomoci v zabezpečení chodu očkovacího centra,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf.

Na přepážkách v očkovacím centru se za stávající situace budou střídat vždy jen ti zaměstnanci města, kteří by ve stejnou dobu nemohli vykonávat práci na svém pracovišti. Výpomoc proto nijak nezasáhne do chodu úřadu. Vzhledem k odpovědnému přístupu zaměstnanců města pomoci přetíženému zdravotnímu systému je magistrát schopen zajistit po administrativní stránce chod očkovacího centra i v případě rozvolnění vládních opatření a vrácení standardních úředních hodin.

„Pro zaměstnance je výpomoc v očkovacím centru zcela dobrovolná, o to více jsem byl překvapený a skutečně potěšený, kolik lidí na výzvu reagovalo. V současné době se v objektu bývalého plicního oddělení střídají denně čtyři pracovníci, dva na každé očkovací místo,“ řekl tajemník kladenského magistrátu Zdeněk Slepička a dodal, že po rozšíření kapacity centra je město připraveno zajistit po administrativní stránce i další místa.

Zaměstnanci města již od poloviny ledna pomáhají seniorům starším 80 let s registrací k očkování. Denně vyřídí v průměru na speciálně k tomu určené kontaktní lince 601 621 621 přes sto hovorů.

„Linka funguje perfektně, což dokládají i poděkování nejen od seniorů, ale i od jejich rodinných příslušníků,“ vyjádřil potěšení nad novou smysluplnou službou Zdeněk Slepička.

Více informací o kontaktní lince naleznete ZDE, o novém očkovacím centru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…