Kladno: Do více než poloviny bytů v Americké se již tento týden mohou vrátit nájemníci

17.02.2020 18:46

Do prvních 42 bytů z panelového domu č. p. 2532 v Americké ulici, který nedávno postihl požár, se po důkladné prohlídce sanačních specialistů od pátku vrací jejich obyvatelé. Dalších pět bude připraveno ve středu.

Kladno: Do více než poloviny bytů v Americké se již tento týden mohou vrátit nájemníci
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Do devětadvaceti bytů z prvního až devátého podlaží se jejích nájemníci mohou vrátit bez podmínky, pouze s doporučením na ozónování vzduchu. „U třinácti bytů ve čtvrtém a sedmém až devátém patře je v pořádku elektroinstalace, ale je zde potřeba provést drobné estetické opravy, výmalbu a v některých případech vysoušení. Tyto práce již mohou být teoreticky prováděny v přítomnosti nájemníků,“ informuje náměstek primátora Tomáš Kutil s tím, že stěhování probíhá poklidně.

Podle sanační firmy je elektroinstalace ve společných prostorách až do 9. patra v pořádku a schopné bezpečného provozu. Stejně tak se s příznivým výsledkem uskutečnily tlakové zkoušky vody, topení a odpadů na všech stoupačkách. „Proběhla také kontrola hasicích přístrojů a požárního vodovodu a jeho příslušenství, i tyto kontroly proběhly v pořádku. Osobní výtah je taktéž schopný bezpečného provozu,“ konstatoval námětek Kutil.

Na závadách elektroinstalace se bude v úterý pracovat v dalších pěti bytech. Ty by měly být hotovy ve středu. Následně se do nich budou moci stěhovat jejich obyvatelé. „Ostatní byty bude sanační firma opravovat a zprovozňovat postupně dle míry jejich poškození,“ dodal Tomáš Kutil.

Horní patra panelového domu v Americké ulici zachvátil požár v noci na sobotu 25. ledna, hasiči evakuovali 115 osob, z toho 14 lidí bylo zraněných. Jedna obyvatelka domu zemřela. Od prvních hodin město intenzivně pracuje na opravách a pomoci jeho obyvatelům, se kterými je denně v kontaktu.

Důležitá čísla:
42 domácností se může vrátit, 5 přibude ve středu
19 domácností využívá náhradní byty (11 z nich se vracet nechce)
2 domácnosti využívají ubytování v Domově pro seniory

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…