Kladno: Gratulujeme Jaromíru Jágrovi k 50. narozeninám!

15.02.2022 20:27 | Tisková zpráva

Kladno patří v počtu úspěšných hokejistů na počet obyvatel mezi nejplodnější destinace světa. Mistři světa, olympijští šampioni i vítězové Stanley Cupu, desítky reprezentantů a stovky úspěšných hráčů v elitních ligách začínali v modrobílém dresu. Snad proto není náhoda, že ta největší legenda se zrodila právě zde. A je tomu přesně padesát let.

Kladno: Gratulujeme Jaromíru Jágrovi k 50. narozeninám!
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Dlouhou hokejovou kariérou si Jaromír Jágr prodloužil mládí, teď už přeci jen lépe vidí i ten druhý svět. Děkuji mu za spolupráci, gratuluji k jubileu a upřímně přeji, aby se mu podařilo udržet Kladno v extralize, kam patří, a povedlo se pozvednout také mládežnické týmy,“ říká kladenský primátor Milan Volf.

Že se 15. února roku 1972 zrodil obrovský talent, bylo jasné už od prvních utkání v mládežnických týmech. K výjimečným předpokladům přidal mladý Jaromír tvrdý trénink, pevnou vůli a v zázemí slavného klubu mohl začít psát svůj velkolepý příběh - v šestnácti první tým Kladna, v sedmnácti československá reprezentace, v ideální chvíli sametová revoluce a bez dalších odkladů možnost odchodu do NHL, kde hned v prvních sezonách za Pittsburgh (1990-92) oslavil dva Stanley Cupy.

V druhé polovině devadesátých let už v pozici nejlepšího útočníka světa triumfoval také s národním týmem v Naganu a následně mu 21. dubna 1998 bylo uděleno čestné občanství města Kladna. Když o sedm let později přidal zlato také z mistrovství světa, završil kompletní sbírku nejcennějších týmových vítězství a vstoupil do takzvaného Triple Gold Clubu.

Celkem Jaromír Jágr startoval na deseti mistrovstvích světa, pěti olympiádách a třech Světových pohárech. V NHL strávil 24 sezon, nasbíral 1921 kanadských bodů a po Wayneovi Gretzkym je 2. místě historických tabulek. Poslední utkání v nejslavnější lize světa odehrál 31. prosince 2017 za Calgary Flames, od té doby působí v týmu kladenských Rytířů.

Za svou výjimečně bohatou kariéru získal náš nejslavnější rodák ty nejcennější trofeje, zbořil nespočet rekordů a nadále posouvá hranice možného v profesionálním sportu, protože i ve svých padesáti letech stále hraje českou nejvyšší soutěž... A kolik utkání za Kladno ještě Jaromír Jágr přidá? Přejeme pevné zdraví, abych jich bylo co nejvíce!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Senior akademie ukončila šestý ročník

7:02 Opava: Senior akademie ukončila šestý ročník

Celkem 71 absolventů si převzalo v Sále purkmistrů opavského Obecního domu své certifikáty za úspěšn…