Kladno: Konec ubytovny na Vysokém

14.12.2020 11:11

Ubytovna Na Vysokém musela ukončit svůj provoz. Důvodem byl zcela nevyhovující stavebně-technický stav objektu, který v listopadu letošního roku prověřil Odbor výstavby Magistrátu města Kladna.

Kladno: Konec ubytovny na Vysokém
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Vzhledem k platné stavební uzávěře, která zajišťuje zamezení výstavby ubytoven po celém správním území města, si mohou obyvatele Dubí oddychnout. Z nyní prázdné budovy již ubytovna být nemůže.

„Odbor výstavby přibližně před měsícem provedl kontrolní prohlídku ubytovny. Závěr byl jednoznačný. Objekt byl zcela nevyhovující pro jakékoliv důstojné bydlení. Vzhledem k účinnosti stavební uzávěry zamezující výstavby i opravy ubytoven po celém správním území města Kladna bychom vlastníkovi objektu zároveň nepovolili ubytovnu zrekonstruovat. Ubytovna Na Vysokém je tedy již minulostí," uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) a potvrdil tak, že stopku mají nejen nové ubytovny na území města, ale že stavební úřad důsledně dbá na dodržování legislativy i u těch stávajících.

Bývalá ubytovna Na Vysokém v blízkosti fotbalového hřiště SK Slovan Dubí je tak další z řady problémových objektů, které v největším středočeském městě ukončily svůj provoz.

„Po zrušení ubytoven v bývalém hotelu Merkur, Na Kopečku, v Americké ulici či v kině Oko se jedná o další místo, kde bude nyní klidněji. To ovšem neznamená, že v souvislosti s problematikou ubytoven či takzvaných bezdoplatkových zón polevíme," slíbil Volf.

Stavební uzávěry již několik let pomáhají zamezit výstavby ubytoven pro celém správním území města Kladna. Dle jejich znění se zakazuje umísťování a provádění staveb ubytovacích zařízení – stavba, změna dokončené stavby, změna v užívání stavby, změna stavby před jejím dokončením i dodatečné povolení stavby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…