Kladno: Město získalo dotaci 138 milionů na zimní stadion

05.08.2022 8:36 | Tisková zpráva

Statutárnímu městu Kladnu se podařilo získat dotaci v přesné výši 138 404 248 korun z programu Nadregionální sportovní infrastruktura Národní sportovní agentury (NSA) na rekonstrukci zimního stadionu.

Kladno: Město získalo dotaci 138 milionů na zimní stadion
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Na předsezonní tiskové konferenci hokejového klubu Rytíři Kladno to dnes na kladenské radnici oznámili primátor Statutárního města Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno) a předseda NSA Filip Neusser. 

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

„Rekonstrukce stadionu nesnesla odkladu, rozhodli jsme ji provést pořádně a nikoliv stylem předchozího vedení města, které chtělo pouze zalátat nejnutnější problémy, což z dlouhodobého hlediska nedává smysl a ani by se to ekonomicky nevyplatilo. Původní projekt jsme doplnili o řadu klíčových prvků, například o třetí patro a nezbytnou vzduchotechniku. Jde sice o nejvyšší investici města Kladna, ale je třeba zdůraznit, že stadion je významnou součástí města a jeho tradice. Sloužit tu bude nejen hokejistům na další desítky a desítky let. Rád bych ocenil férový přístup a poskytnutí dotace Národní sportovní agenturou, která významně ulehčí městskému rozpočtu. Je správné, pokud podpora sportu neleží při absenci zájmu krajského úřadu jen na bedrech obcí nebo samotných klubů. Ocenit musím i spolupráci s Jaromírem Jágrem. Těším se, až si vychutnáme první extraligový zápas v novém důstojném prostředí,“ uvedl kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) a připomenul, že kvůli dokladování a přísným požadavkům vedla cesta od podání žádosti k získání dotace roční prací týmu lidí, úředníků magistrátu i odborných poradců pod vedením náměstka primátora Přemysla Mužíka (Volba pro Kladno).

„V České republice nenalezneme mnoho stadionů, které potřebovaly rekonstrukci více než kladenský zimák. Zejména střecha byla v hrozném stavu, a proto i kvůli dvěma dětským hokejovým klubům, které kladenský zimák využívají, jsem rád, že se město do opravy pustilo a Národní sportovní agentura mohla tuto rekonstrukci podpořit,“ řekl Filip Neusser, předseda NSA.

„Gratuluji Kladnu k získání dotace, nejedná se o jednoduchou stavbu za pár milionů korun, nýbrž o půl miliardovou investici, proto také kontrola žádosti o dotaci trvala několik měsíců. S vedením města ovšem byla velmi korektní a profesionální domluva a já přeji všem kladenským sportovcům co nejvíce úspěchů na nově zrekonstruovaném stadionu,“ doplnila místopředsedkyně NSA Markéta Kabourková.

Ledové srdce Kladna

ČEZ stadion prochází nejrozsáhlejší rekonstrukcí ve své historii, kterou komplexně mapuje nový web města resp. Sportovních areálů města Kladna pod názvem „Ledové srdce Kladna“. Na adrese kladenskyzimak.cz si mohou fanoušci projít doslova tuny fotek, jak postupně postupovaly stavební práce. Na webu jsou k dispozici i umělou inteligencí kolorované a dosud nepublikované snímky mapující historii a události, které se na jedné z nejvýznamnějších kladenských budov odehrály.

Jeden z nejstarších hokejových stadionů v republice má novou a vyšší střechu, novou vzduchotechniku, sedm skyboxů v nově vybudovaném tzv. třetím patře na jižní tribuně a nově vybudované prostory režie, platformy pro kameramany, komentátorské kabiny a press centrum na severní tribuně v úrovni tzv. třetího patra. Tyto prostory mají své vlastní schodiště.

A-tým se dočkal výrazné modernizace kabiny, po stranách administrativní budovy se dodělávají výtahy. I tato část tak bude nově bezbariérová. Rekonstruován byl fanshop s prodejnou hokejové výstroje, prostory hlavní vrátnice a na místě bývalé prodejny Husquarna vznikly nové pokladny (ty staré u hlavní silnice již nebude klub využívat). Součástí rekonstrukce je také kompletní zateplení, opláštění stadionu s novou fasádou či výměna oken na administrativní budově. Renovací prošly i prostory zlaté, stříbrné a bronzové VIP zóny a na místě staré režie bude nově VIP pro hosty.

Kolem stadionu bude nový betonový povrch, před administrativní budovou pak nová dlažba. Vozidla budou po kolaudaci projíždět novou závorou s moderní čtečkou SPZ.

Statutární město Kladno a Rytíři Kladno zvou na „Kaufland opening zimáku“

Oficiální otevření stadionu se uskuteční v rámci prvního extraligového kola v pátek 16. září, kdy Rytíři od 18 hodin hostí Pardubice. Doprovodný program ale odstartuje v „Kaufland Chill zóně“ před stadionem už o tři hodiny dříve a před hlavním utkáním se fanoušci mohou předehřát při přátelském utkání výběru Školy hokejových talentů s mladými Rytíři. Podrobnosti k akci budou zveřejněny samostatně, další informace a podrobnosti z tiskové konference jsou dostupné na webu Rytířů ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.