Kladno: Největší vodárenská investice pokračuje

19.01.2021 16:43

V současné době finišují práce na obnově významného přívodního řadu DN 700 mm, který vede z největšího zemního vodojemu Kožova Hora do ulice Železničářů v Kladně. Odběratelům nebude přerušena dodávka pité vody.

Kladno: Největší vodárenská investice pokračuje
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Město Kladno je zásobováno pitnou vodou ze zemního vodojemu Kožova Hora třemi přívodními řady. Realizovaná obnova se dotýká jednoho z přivaděčů o profilu DN 700 mm. Naplánovaná 1. etapa stavby, v délce přes 1 km, pokračuje v termínu od poloviny ledna 2021 do května 2021.

V současné době byly zahájeny přípravné práce, které spočívají v manipulaci na síti na Kladně. Přepásmováním stávající vodovodní sítě, změnou toku vody v řadech a zvýšenými průtoky v potrubí může dojít k častějším poruchám. Nelze vyloučit ani případné zhoršení senzorických vlastností dodávané vody, které ovšem nemá vliv na její mikrobiologickou kvalitu. Akreditovaná laboratoř společnosti Středočeské vodárny, a.s. bude jakost dodávané vody pravidelně sledovat.

Pokud dojde k případnému výskytu zákalu v dodávané vodě, je nutné tuto skutečnost ohlásit vodárnám na zákaznickou linku 840 121 121, 602 128 127. Příslušný provoz vodárny provede dle možností odkalení na daném úseku vodovodní sítě.

Anketa

Zachrání nás vakcína proti covidu-19?

27%
73%
hlasovalo: 10416 lidí

Aktuální informace o případných odstávkách mohou odběratelé sledovat na našich webových stránkách ZDE prostřednictvím Google map. Doporučujeme zobrazení mapy minimálně v měřítku 1: 1700, kdy se detailně ukáže každý dům a instituce, jež se přerušení dodávky vody dotkne.

Středočeské vodárny nabízejí bezplatnou službu SMS Info, kdy registrovaní uživatelé dostávají informace o aktuálních haváriích na vodovodní a kanalizační síti a v dostatečném předstihu o plánovaných odstávkách. Tuto službu využívá na 11 821 odběratelů Středočeských vodáren.

Středočeské vodárny, a. s., se odběratelům omlouvají za možné komplikace a děkují za pochopení a trpělivost

Investor akce a vlastník vodohospodářského zařízení: Vodárny Kladno – Mělník, a.s.
Provozovatel vodovodů a kanalizací na Kladně: Středočeské vodárny, a.s.
Tato významná akce je pokračováním největší vodárenské investice na Kladně, která probíhá od roku 2017 a její dokončení se předpokládá v roce 2023.

Kterých obcí se týkají změny dodávek vody, související s opravami přivaděčů:
Kladno, Braškov, Braškov-Valdek, Doksy, Dolany u Kladna, Drnek, Družec, Horní a Dolní Bezděkov, Kačice, Kamenné Žehrovice, Kyšice, Libušín, Malé Kyšice, Pletený Újezd, Tuchlovice (Srby), Unhošť, Unhošť-Nouzov, Unhošť– Hřebenka, Velká Dobrá, Nová Studnice, Velké a Malé Přítočno.

Další informace naleznete na internetové adrese ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…