Kladno: Parkovné na tři kliknutí, nově zaplatíte i mobilní aplikací

17.08.2022 8:38 | Tisková zpráva

Nově je možné na Kladně platit parkovné také prostřednictvím mobilní aplikace MPLA. Tato služba je komfortním a bezpečným způsobem bezhotovostní platby za parkování na ulici a parkovištích.

Kladno: Parkovné na tři kliknutí, nově zaplatíte i mobilní aplikací
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Jedná se o nejrychlejší bezhotovostní platbu parkovného bez hledání parkovacího automatu a drobných po kapsách s možností kdykoliv a odkudkoliv si parkovací dobu prodloužit. Stačí několik kliknutí a parkovací automat budete mít v mobilu, tabletu nebo počítači. Ceny parkovného se nezvyšují.

Služba MPLA je uživatelsky jednoduchá a přívětivá. Jedná se o nejrozšířenější službu tohoto typu v ČR s více než 35 tisíci transakcí denně. Díky službě MPLA můžete platit platební kartou MasterCard a Visa, palivovými kartami CCS a Axigon (Shell Cards, Euro Oil), kartou MPLA, Twisto kartou nebo lze využít jednorázové platby prostřednictvím Google Pay a Apple Pay.

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Návod na platbu najdete ZDE a zároveň bude vylepený na každém parkovacím automatu ve městě. Využít lze nainstalovanou aplikaci MPLA.IO z Google Play (ZDE) i AppStore (ZDE). Webová aplikace bez nutnosti instalace se otevírá na webu ZDE a podporuje nejširší škálu platebních prostředků.

Stejnou aplikaci na platbu parkovného můžete použít v zónách placeného stání nejen v Letovicích, ale také v Brně, Praze, Olomouci, Liberci, Pardubicích, Kolíně, Kosmonosech, Mladé Boleslavi, Litomyšli, Kroměříži, Příbrami, Vrchlabí, Rychnově nad Kněžnou, Vyškově, Jeseníku, Mnichově Hradišti, České Třebové, Litoměřicích, Písku, Svitavách, Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi, Novém Jičíně, Hranicích, Chomutově, Uničově, v Mohelnici, Letovicích a nově v Kladně.

Zastaralé automaty postupně nahradí nové

V letošním roce projdou kompletní obměnou také parkovací automaty. Už zastaralé přístroje na mince postupně nahradí nové automaty s terminálem na platební karty, možnost platby mincemi ale zůstane zachována. Vyměněny budou všechny stávající automaty, kterých je po městě necelá třicítka.

Je pouze na občanech, jaký způsob platby parkovného zvolí. Zaplatit lze nadále jak v parkovacích automatech, nebo nově prostřednictvím aplikace.

První hodina parkování stojí ve všech zpoplatněných úsecích 20 korun, stejná částka platí i pro každou započatou následující hodinu s výjimkou náměstí Starosty Pavla, kde jde o dvojnásobek. V okolí nemocnice a na Poštovním náměstí lze parkovat po dobu 20 minut zdarma, v ulici Vašatova (mezi Kleinerovou a Tyršovou ulicí) je pak bezplatných 15 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…