Kladno: Pokračují práce v domě poškozeném sobotním požárem

27.01.2020 16:59

V sobotu 25. ledna v brzkých ranních hodinách zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému u požáru bytu v 11. patře panelového domu v Kladně.

Kladno: Pokračují práce v domě poškozeném sobotním požárem
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Statik vydal zákaz vstupu do objektu a další rozhodnutí budou záviset na výsledcích analýzy. Proběhne odběr vzorků betonu specializovanou firmou. Na základě analýzy těchto vzorků bude rozhodnuto o dalším postupu a nutných opravách domu. Není pravda, že bylo rozhodnuto o demolici části domu, jak se někde uvádí. Vše bude záviset na výsledku kontrol.

Již v sobotu byla zprovozněna informační linka 727 825 919 pro evakuované lidi z domu, kde získají aktuální informace.

Policie hlídá objekt 24 hodin denně a v případě potřeby doprovází nájemce do jednotlivých bytů pro nutné osobní věci.

Instalatéři zjišťují stav vodovodní sítě a připravují soupis prací, které je třeba zahájit. Stejně tak postupují dnes i elektrikáři, kteří ale s pracemi musí čekat na vyschnutí domu. Zprovoznění přívodu elektřiny bude klíčové pro návrat obyvatel do nezasažených bytů. Na místě jsou také zámečníci, kteří řeší zabezpečení jednotlivých bytů, včetně těch, které museli hasiči vyrazit. Obnovena byla dodávka tepla.

Zítra ráno zasedne i Rada města, která rozhodne o dalším postupu a jednotlivých krocích, včetně materiální pomoci evakuovaným lidem a kapacitě bytového fondu města. Snahou bude co nejdříve umožnit návrat do bytů, u kterých to bude možné a bezpečné. Rozhodující samozřejmě budou pokyny statika a odborníků z řad jednotlivých profesí.

Město intenzivně pracuje na maximální koordinaci a urychlení prací, včetně jednání s pojišťovnami tak, aby se situace co nejdříve stabilizovala a co nejdříve bylo možno zahájit opravy domu.

Poděkování patřím i všem, kteří již teď nabízejí pomoc. Konkrétní možnosti a další postup bude zveřejněn v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…