Kladno: Registr vozidel přešel pod Ministerstvo dopravy ČR a hned má výpadek

09.07.2012 21:05

Novým správcem registru vozidel je od začátku července Ministerstvo dopravy ČR. Po třídenní výluce úseku evidence vozidel v celé ČR měl dnešním dnem začít fungovat zcela nový systém. Ten má ovšem hned od začátku svého ostrého provozu výpadky. Úsek evidence vozidel tak pro občany zatím nefunguje ani v Centru správních agend v Kladně.

Kladno: Registr vozidel přešel pod Ministerstvo dopravy ČR a hned má výpadek
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

ale úředníci v jednotlivých městech začali zapínat, zkolaboval. Ministerstvo dopravy slíbilo celý systém restartovat v 7:45. Nestalo se tak. V průběhu celého dnešního dne přicházely z ministerstva informace o stále nových termínech spuštění systému. Po mnoha uplynulých lhůtách se pozdě odpoledne systém sice rozběhl, ale vykazuje takové množství chybových výstupů, že je zcela nepoužitelný. Po zadání konkrétní RZ osobního auta např. vyjelo hlášení, že se jedná o přepravník na ultralehké letadlo. Dále třeba za majitele dalších několika aut označil leasingovou společnost, ačkoliv tomu tak není, apod. Úsek evidence vozidel Centra správních agend je ve spojení s helpdeskem ministerstva a stejně jako jeho klienti čeká, co bude dál…

Aktuálně v Kladně v Centru správních agend na úseku evidence vozidel čekají desítky   klientů. O nefunkčnosti nového systému ministerstva dopravy byli hned první příchozí  informováni vedoucím dopravně správních agend.

Ministerstvo dopravy ČR převzalo správu Centrálního registru vozidel od Ministerstva  vnitra ČR a hned také spustilo zcela nový systém. Bohužel to celé v nejméně vhodnou dobu, kdy je trh s novými i ojetými vozy nejživější a lidé tak potřebují svá nová auta přihlašovat. Úsek evidence vozidel vyřizuje i další agendy jako je např. odhlášení vozidla, převzetí RZ do depozitu, ukončení leasingu a mnoho dalšího.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestokladno.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…