Kladno: Zahajujeme komplexní analýzu parkování ve městě

10.04.2023 7:04 | Tisková zpráva

Město Kladno hledá plochy a možnosti pro vznik nových parkovacích míst, Rada města proto rozhodla o zahájení veřejné zakázky na akci „Koncepce dopravy v klidu města Kladna“, což je zjednodušeně řečeno komplexní analýza parkování pro vybrané části města (Kročehlavy, Sítná, Centrum, Rozdělov), včetně kročehlavského sídliště, kde hypermarket Kaufland na svém parkovišti zavádí závorový systém.

Kladno: Zahajujeme komplexní analýzu parkování ve městě
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Vedení města ctí fakt, že jde o soukromý majetek a vede se zástupci společnosti velmi konstruktivní debatu. Kaufland například chce městu poskytnout své pozemky v bezprostředním okolí své provozovny, kde by mohly vzniknout desítky nových parkovacích míst.

Samotná analýza počítá se souhrnným sběrem dat (předpoklad květen/červen 2023), záznamem počtu zaparkovaných vozidel i leteckým snímkováním. Pro zkvalitnění analýzy budou využita data z městského kamerového systému, statistiky o prodeji parkovacích lístků a také informace o přestupcích souvisejících s parkováním.

Kromě stanovení potřebných počtů parkovacích míst analýza ukáže i případnou potřebu úprav placených zón či úprav pravidel pro udělení rezidenčních oprávnění. Kompletní koncepce bude zpracována a odevzdána maximálně do 30. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…