Kladno: Zkušební provoz projektu chytrých zastávek bylo nutné prodloužit

15.07.2019 6:32

Důvodem je nespokojenost města Kladna s kvalitou prací dodavatele, který navíc nestíhá ani termínově. Stavební práce na zastávkách se již dokončují, nicméně při kontrolách byla zjištěna řada závažných nedostatků, takže město nepřistoupilo k závěrečné akceptaci projektu.

Kladno: Zkušební provoz projektu chytrých zastávek bylo nutné prodloužit
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Dodavatel, který vzešel z výběrového řízení, se přitom smluvně městu zavázal, že projekt bude plně funkční do konce května. V průběhu instalací se navíc ukázaly i technické a funkční nedostatky. Například problémy s řádným zobrazováním informací na nízkoenergetickém displeji a blikající LED tabule za vysokých teplot, dále pak špatně fungující hlášení informací pro nevidomé a řada drobných konstrukčních nedostatků.

Vzhledem k nedodržení termínů již město uplatnilo u firmy AŽD Praha s.r.o. sankce ve výši cca 180 000 Kč, vycházející z platné smlouvy. Konečný termín pro zahájení rutinního provozu je v tuto chvíli posunut na konec letních prázdnin. Záležet bude na rychlosti, s jakou se dodavatel zvládne vypořádat se všemi zjištěnými výhradami.

Kladno používá v systému chytrých zastávek standardizovaná zařízení pro nevidomé. Zkouší je již sami nevidomí a hlásí městu, na kterých zastávkách je případně výpadek funkce. Označníky už jsou také vybaveny štítky s informacemi o zastávce v Braillově písmu, a to na pravé straně 133 - 150 cm od úrovně terénu - tedy dle norem. V příštím týdnu realizační tým projektu spolu s nevidomými objedou zastávky a zkontrolují faktickou správnost informací na štítcích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…