Kladno bude i nadále uznávat jízdní doklady PID

28.07.2022 19:33 | Tisková zpráva

Středočeský kraj po několika výzvách i nadále zcela odmítá jakkoliv věcně jednat, nedodal ani základní kvalifikované podklady a navíc do médií nadále šíří nepravdy, zmatené i chybné údaje. Opakované návrhy na nastolení věcného a odborného dialogu ze strany města Kladna vedou pouze k ignoraci krajem a navíc je Středočeský kraj vůbec nepřiznává. Z tohoto důvodu byly dnes poskytnuty nejen všechny tyto podklady médiím a konala se tisková konference.

Kladno bude i nadále uznávat jízdní doklady PID
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Středočeský kraj s platností od 1. září v systému PID v oblasti Kladenska přistoupil ke změnám tras linek a jízdních řádů. Jeho argumentace pro tento krok v tiskové zprávě vydané krajem (25.07.2022) obsahuje hanlivé a nepravdivé výroky i chybná fakta. Krajský radní Petr Borecký (STAN) zde například nejprve argumentuje nabídkou tzv. „nulové varianty“, podle které by Kladno na SDO nic nedoplácelo. O odstavec níže se už hovoří o chybějícím příspěvku města Kladna ve výši 12 milionů korun. Nezmiňuje ovšem fakt, že „nulová varianta“ počítá s jedním rokem, město Kladno by se muselo vzdát své MHD, kterou má vysoutěženou a nasmlouvanou s dopravcem na léta dopředu, a kraji by ve výsledku doplácelo řádově miliony korun ročně za linky jezdící po městě.

Opakovaná nepravdivá tvrzení o „nekomunikaci“ vedení města Kladna podtrhuje zveřejněný „Harmonogram komunikace ze strany SČK ohledně SDO se Statutárním městem Kladnem“, v němž například chybí v uvozovkách pouze dvě osobní jednání radního Boreckého s primátorem Volfem na kladenské radnici či opakované výzvy a korespondenci advokátní kanceláře Weinhold Legal.

V krajem prezentovaných změnách od 1. září jsou navíc uvedeny zjevné nesmysly, například že: „Ze systému PID budou vyňaty linky MHD Kladno: 601, 602, 603, 604, 605, 606, 608, 609, 610, 611, 613, 614 a 616. Na těchto linkách nebudou uznávány žádné jízdní doklady PID a dopravce nebude dostávat ze systému PID žádné kompenzace za protarifovací ztrátu mezi jízdným PID a tarifem MHD Kladno.“

Na uvedených linkách budou samozřejmě i nadále uznávány jízdní doklady PID, což je čistě v kompetenci kladenského magistrátu a MHD Kladno. „Pro občany Kladna se skoro nic nemění, komfort jim zajistíme. Krajem omezené či vyjmuté linky buď posílíme, nebo nahradíme. Nadále budeme v MHD Kladno uznávat lístky a lítačky PID,“ zdůraznil Milan Volf.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.