Klimkovice chtějí svou městskou policii

27.06.2019 10:13

Klimkovičtí zastupitelé na svém zasedání ve středu 26. června rozhodli, že má starosta začít připravovat vznik Městské policie Klimkovice. Město chce posílit bezpečnost v dopravě, na akcích, ale i v každodenním životě občanů.

Klimkovice chtějí svou městskou policii
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

„Návrh, aby mě zastupitelstvo pověřilo učiněním patřičných kroků pro vznik Městské policie Klimkovice, jsem učinil osobně. Domnívám se, že strážníky v ulicích potřebujeme," uvedl starosta Jaroslav Varga. 

V současnosti se často stává, že automobily v Klimkovicích nerespektují na hlavním tahu městem červené světlo na zpomalovacích semaforech u přechodů pro chodce. To naskočí, pokud se vůz k přechodu blíží vyšší než povolenou rychlostí. Zvyšující se počet aut, která projedou na červenou, v podstatě nikdo neřeší a přechody s tímto typem semaforu se tak nakonec stávají pro chodce větším nebezpečím, než kdyby tam světelná signalizace vůbec nebyla. Strážníky Klimkovice nutně potřebují i kvůli parkování. Řidiči totiž často nechávají svá vozidla na trávnících i na úzkých komunikacích v místech, kde pak nezůstává dostatečný průjezd pro záchranné složky. Město by uvítalo strážce pořádku například také na různých venkovních sportovních, kulturních i společenských akcích, ale též třeba ráno v době před zahájením vyučování u školy a podobně.

Dříve službu pro Klimkovice zajišťovala Obecní policie Vřesina, představitelé obce se ale loni rozhodli ukončit smlouvu a ponechat si strážníky jen pro své potřeby. Od začátku letošního roku už proto vřesinští strážníci v Klimkovicích nepůsobí. 

Městská policie Klimkovice bude mít dva strážníky. Na jejich mzdy bude zapotřebí zhruba 1 milion korun. V minulosti město hradilo stejnou částku obci Vřesina. Jednorázově bude nutné investovat další zhruba milion korun do potřebného vybavení, například auta, uniforem, počítače, vysílaček a podobně. 

Městská policie Klimkovice by mohla začít fungovat už od letošního podzimu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.