Knihovna v Havířově má nejlepší dětské oddělení ve své kategorii

01.06.2015 11:44

Nejlepší dětské oddělení v kategorii knihoven v obcích nad 40 tisíc obyvatel má v České republice knihovna v Havířově. Rozhodla o tom odborná porota v celostátní soutěži Kamarádka knihovna. Do soutěže se celkem zapojilo přes sto knihoven v zemi, představitelé pětice nejlepších se sejdou 2. června v Praze a ze setkání vzejde absolutní vítěz.

Knihovna v Havířově má nejlepší dětské oddělení ve své kategorii
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Odborná porota hodnotila výkony přihlášených knihoven obecně a především pak činnost a práci dětských oddělení. "Zajímá je počet čtenářů, počet výpůjček, obrat knihovního fondu nebo počet knihovního fondu v dané oblasti," vyjmenovala některá z hodnocených kritérií ředitelka Městské knihovny Havířov Dagmar Čuntová. Z pohledu dětského čtenáře porotci osobně v průběhu letošního května hodnotili také prostředí knihovny, vzhled oddělení a přístup knihovnic.

Městská knihovna Havířov provozuje 11 poboček včetně Městského informačního centra a stálé hornické expozice. Má 7849 registrovaných čtenářů (cca 11 procent obyvatel města), z toho počet registrovaných ve věku do 15 let je 2273. V uplynulém roce zaznamenali pracovníci knihovny přes 450 tisíc výpůjček, v knihovním fondu instituce eviduje 200 536 knihovních jednotek. Městská knihovna Havířov rovněž od listopadu 2014 půjčuje e-knihy, k dnešnímu dni této služby využilo 86 čtenářů, kteří si půjčili 156 e-knih.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …