Kola z Chomutova pomohou v Africe

29.04.2013 11:17

Odbor sociálních věcí magistrátu vyhlásil a zorganizoval sbírku, Chomutované přivezli nepotřebná kola a technické služby je odvezly do Žatce, odkud poputují do afrických zemí, konkrétně do Gambie. Tak vypadá spolupráce občanů s městem a jeho organizacemi.

Kola z Chomutova pomohou v Africe
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„Výsledkem je odevzdaných 41 kol, která pomohou dětem na černém kontinentu v cestách za vzděláním. Děkujeme všem Chomutovanům, kteří se k charitativní sbírce připojili,“ řekl náměstek primátora Martin Klouda.

Ve vstupní hale magistrátu se sešla pestrá sbírka kol různých velikostí a značek. Mezi dárci se našli tací, kteří odevzdali kole ve velmi dobrém stavu. „Někteří ke kolům přidali nářadí, příslušenství nebo dokonce před odevzdáním nechali na kole provést servis, aby bylo funkční a bezpečné,” vyzdvihl náměstek Klouda. Přistavené nákladní auto sbírka 41 kol zaplnila do posledního místa. Organizátoři sbírky Kola pro Afriku se starají i o servis darovaných kol, aby v Africe mohla opravdu sloužit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…