Kolín: Kmochův Kolín letos nebude

13.04.2020 8:36

Rada města rozhodla o zrušení 57. ročníku festivalu Kmochův Kolín.

Kolín: Kmochův Kolín letos nebude
Foto: wikipedia.org
Popisek: Kolín

Z důvodu ochrany a prevence nebezpečí z rozšíření onemocnění COVID-19 v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace a na základě vyjádření a doporučení Krajské hygienické stanice se Rada města Kolína na svém zasedání ze dne 6.4.2020 rozhodla zrušit největší kolínskou kulturní akci - 57. ročník hudebního festivalu dechových orchestrů Kmochův Kolín. Zároveň doporučila organizátorům kulturních a sportovních akcí zrušit veškeré akce, které se mají konat od dubna do června letošního roku.

V současné době platí mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví a vlády ČR, které zakazuje konání veškerých akcí  s větším počtem osob, a z tohoto důvodu se účinkující (velké dechové orchestry, velké dechové orchestry ZUŠ, malé dechové orchestry, mažoretkové skupiny, ostatní kapely) nemohou na festival připravovat a dostatečně zkoušet připravený repertoár.

To se samozřejmě týká i společného koncertu Městské hudby Františka Kmocha a kolínských dechových orchestrů.

Vzhledem k uzavření státních hranic není možná ani účast a vystoupení zahraničních souborů a kapel.

V neposlední řadě dle vyjádření Krajské hygienické stanice spolu s epidemiology není vhodné v takto krátké době festival pořádat.

„K přerušení tradice festivalu dojde již potřetí v historii (1964, 2006, 2020), přesto pevně věříme, že v příštím roce opět navážeme a užijeme si mimořádnou atmosféru, kterou festival nabízí.“, uvedl starosta města Kolína Michael Kašpar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…