Kopřivničané mohou podpořit vznik nového hřiště

07.02.2015 11:39

Také v letošním roce budou moci Kopřivničané usilovat o vybudování Rákosníčkova hřiště v našem městě. Od 9. února do 8. března bude opět probíhat veřejné hlasování o tom, kde tato pohádková hřiště letos vyrostou. Šanci mají všechna města, ve kterých se nacházejí prodejny Lidl. Uspějí však jen ta, jejichž občané podpoří výstavbu hřiště největším počtem zaslaných hlasů.

Kopřivničané mohou podpořit vznik nového hřiště
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Rákosníčkova hřiště jsou projektem společnosti Lidl, který je zaměřen na podporu volnočasových aktivit dětí. V předchozích třech letech vyrostlo po celé republice padesát hřišť nesoucích jméno známé kreslené postavičky, přičemž letos má přibýt dalších deset. Jedno hřiště vyjde zhruba na 1,5 milionu korun a dětem nabízí velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, kolotoč i různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplňuje domeček, lavičky a zpevněná plocha pro kočárky. Lidé budou moci výstavbu Rákosníčkova hřiště ve svém okolí podpořit hlasováním na www.lidl-rakosnickova-hriste.cz nebo na Facebooku Lidl Česká republika. Zaslání hlasu není podmíněno nákupem.

Město se samozřejmě nevzdává svého závazku obnovy dětských hřišť. Během uplynulých sedmi let byla v Kopřivnici vybudována moderní hřiště u Matesa, u ZŠ dr. Milady Horákové, dopravní hřiště na ulici Ignáce Šustaly, dětský koutek a hřiště na sídlišti Sever, hřiště ve sportovním areálu ve Vlčovicích, několik veřejných hřišť a sportovišť na sídlišti Jih a zatím poslední bylo vloni otevřeno dětské hřiště v Lubině. Zrekonstruována byla také většina zahrad místních mateřských škol, které jsou ve vybraných časech zpřístupněny veřejnosti. „Pokud bychom se letos v soutěži o Rákosníčkova hřiště umístili na vítězných pozicích, určitě bychom se snažili společnosti Lidl nabídnout vhodný pozemek a vznik dalšího pěkného hřiště pro kopřivnické děti umožnit,“ uvedla Lenka Šimečková z odboru rozvoje města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kopřivnice.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…