Kopřivnice: Dům dětí a mládeže otevírá po rekonstrukci

27.09.2020 14:52

Dům dětí a mládeže v Kopřivnici opět prošel náročnou rekonstrukcí a v úterý 29. září bude v 10 hodin slavnostně otevřen. V návaznosti na energetická opatření, která proběhla v roce 2018, tentokrát následovala rekonstrukce interiéru.

Kopřivnice: Dům dětí a mládeže otevírá po rekonstrukci
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Původně jsme počítali se Dnem otevřených dveří pro veřejnost, ale za současné epidemiologické situace otevřeme dům dětí s vedením města a všemi zainteresovanými pracovníky a odpoledne se uskuteční zahajovací schůzky ke kroužkům,“ uvedla ředitelka DDM Eva Müllerová s tím, že se určitě časem najde příležitost ukázat zrekonstruované zařízení veřejnosti.

V objektu DDM došlo k rekonstrukci sociálních zařízení včetně vybudování sociálního zázemí pro imobilní osoby, rozšíření prostoru čekárny pro rodiče, výměny interiérových dveří, rekonstrukci rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace a ústředního vytápění. Došlo i na výměnu radiátorů, nových obkladů, keramických dlažeb a PVC ve větší části budovy. Součástí jsou i nové stropní podhledy.

Zároveň s rekonstrukcí interiéru byly v domě dětí vybrané učebny vybaveny novým nábytkem, hračkami a IT technikou. Vybavení interiéru a s tím související stavební práce a také nová schodišťová plošina byly spolufinancovány z Integrovaného regionálního operačního programu se zaměřením na technické vzdělávání dětí. V DDM tak vznikla nová modelářská dílna, učebna robotiky a kybernetiky, media klub, který je vybaven novými kamerami, s nimiž se budou děti učit natáčet a poté i stříhat videa, pracovat s mikrofonem, moderovat a tvořit filmy.

Cena všech úprav se vyšplhala téměř k 12,5 milionu korun. Rekonstrukce a následná instalace veškerého vybavení proběhla v letních měsících tak, aby se děti mohly hlásit do nových kroužků. „S novým vybavením máme možnost rozšířit nabídku kroužků technickým směrem a díky personálnímu obsazení budou kroužky na opravdu špičkové úrovni,“ dodala Eva Müllerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…