Kopřivnice: Dům dětí a mládeže otevírá po rekonstrukci

27.09.2020 14:52

Dům dětí a mládeže v Kopřivnici opět prošel náročnou rekonstrukcí a v úterý 29. září bude v 10 hodin slavnostně otevřen. V návaznosti na energetická opatření, která proběhla v roce 2018, tentokrát následovala rekonstrukce interiéru.

Kopřivnice: Dům dětí a mládeže otevírá po rekonstrukci
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

„Původně jsme počítali se Dnem otevřených dveří pro veřejnost, ale za současné epidemiologické situace otevřeme dům dětí s vedením města a všemi zainteresovanými pracovníky a odpoledne se uskuteční zahajovací schůzky ke kroužkům,“ uvedla ředitelka DDM Eva Müllerová s tím, že se určitě časem najde příležitost ukázat zrekonstruované zařízení veřejnosti.

V objektu DDM došlo k rekonstrukci sociálních zařízení včetně vybudování sociálního zázemí pro imobilní osoby, rozšíření prostoru čekárny pro rodiče, výměny interiérových dveří, rekonstrukci rozvodů vody, kanalizace, elektroinstalace a ústředního vytápění. Došlo i na výměnu radiátorů, nových obkladů, keramických dlažeb a PVC ve větší části budovy. Součástí jsou i nové stropní podhledy.

Zároveň s rekonstrukcí interiéru byly v domě dětí vybrané učebny vybaveny novým nábytkem, hračkami a IT technikou. Vybavení interiéru a s tím související stavební práce a také nová schodišťová plošina byly spolufinancovány z Integrovaného regionálního operačního programu se zaměřením na technické vzdělávání dětí. V DDM tak vznikla nová modelářská dílna, učebna robotiky a kybernetiky, media klub, který je vybaven novými kamerami, s nimiž se budou děti učit natáčet a poté i stříhat videa, pracovat s mikrofonem, moderovat a tvořit filmy.

Cena všech úprav se vyšplhala téměř k 12,5 milionu korun. Rekonstrukce a následná instalace veškerého vybavení proběhla v letních měsících tak, aby se děti mohly hlásit do nových kroužků. „S novým vybavením máme možnost rozšířit nabídku kroužků technickým směrem a díky personálnímu obsazení budou kroužky na opravdu špičkové úrovni,“ dodala Eva Müllerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…