Kopřivnice: Koaliční smlouva byla podepsána

17.10.2018 8:37

Ve čtvrtek 11. října podepsala nadpoloviční většina nových kopřivnických zastupitelů koaliční smlouvu.

Kopřivnice: Koaliční smlouva byla podepsána
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Na spolupráci se jen pár dní po komunálních volbách dohodly vítězná strana a nováček na kopřivnické politické scéně v jednom Krásná Kopřivnice, ODS, KDU-ČSL+TOP 09, STAN, Zelení a Sdružení nezávislých Kopřivnice.

Podobně jako v předešlém volebním období budou mít koaliční partneři v zastupitelstvu, které má jednadvacet členů, těsnou většinu jedenácti hlasů. „Naše vyjednávací pozice ve srovnání se situací před čtyřmi lety byla po těchto volbách příznivější. Jsem rád, že se podařilo dohodnout se stranami, se kterými máme shodu nejen na programových prioritách, ale shodneme se také lidsky,“ uvedl starosta Kopřivnice Miroslav Kopečný.

Podle dohody podepsané ve čtvrtek 11. října 2018 by se starostou města Kopřivnice měl stát Miroslav Kopečný za ODS, který bude tuto funkci vykonávat již druhé funkční období. Místostarosty budou Adam Hanus za Krásnou Kopřivnici, Stanislav Šimíček za KDU-ČSL+TOP 09, STAN, Zelení a Dagmar Rysová za Sdružení nezávislých kandidátů. V radě města by kromě všech výše zmíněných měli zasednout Zdeněk Babinec kandidující za ODS, Pavel Janek za KDU-ČSL+TOP 09, STAN, Zelení a Kamil Mrva zastupující Krásnou Kopřivnici.

Definitivní volba všech funkcí, stejně jako slib nových kopřivnických zastupitelů, je naplánován na středu 31. října 2018, kdy od 16 hodin zasedne ustavující zasedání zastupitelů. O jeho bližším konání budou obyvatelé včas informováni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…