Kopřivnice: Lašské muzeum se dočká opravy střechy i oken

18.06.2022 13:49 | Tisková zpráva

Minulý týden skrylo Šustalovu vilu v sadu E. Beneše lešení a byla zahájena rekonstrukce její střechy. Na základě včerejšího jednání rady města se budova, v níž sídlí Lašské muzeum, v následujících dnech dočká také opravy oken a dveří.

Kopřivnice: Lašské muzeum se dočká opravy střechy i oken
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Šustalova vila pochází z konce 19. století a patří mezi nejkrásnější historické budovy ve městě. Původně sloužila Josefu Šustalovi - synovi zakladatele kopřivnické továrny na kočáry, po druhé světové válce byla přidělena pro potřeby vznikajícího Lašského muzea. V letech 2004 až 2005 prošla vila komplexní rekonstrukcí a od té doby proběhlo na budově jen pár menších oprav. Střešní krytina již tedy potřebovala výměnu, což doložil i zpracovaný znalecký posudek. V souvislosti s budováním nové expozice Dany a Emila Zátopkových tato potřeba ještě zesílila.

Přestože výběrové řízení na rekonstrukci střechy zkomplikoval nárůst cen mědi, nakonec se podařilo vybrat kvalifikovanou firmu s bohatými zkušenostmi. Výměna střešní krytiny i klempířských prvků vyjde městský rozpočet na více než 6 milionů korun a hotova má být v polovině srpna. Souběžně se střechou proběhne i rychlá oprava oken a dveří. Dveře budou opraveny a natřeny kompletně, z oken pouze vnější rámy podléhající působení povětrnostních vlivů. Jelikož při vysazování oken bude možné využít již postavené lešení, ušetří město čas i peníze. Repase oken a dveří bude stát zhruba 500 tisíc, termín dokončení je stanoven na začátek července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…