Kopřivnice: Město opět podpoří nekuřácké provozovny

17.05.2016 14:59

Potřetí se město Kopřivnice rozhodlo podpořit provozovny a restaurační zařízení, která chrání své hosty před vlivy pasivního kouření. Na konci května se budou opět rozdávat certifikáty s označením Nekuřácká provozovna.

Kopřivnice: Město opět podpoří nekuřácké provozovny
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Označováním nekuřáckých provozoven chce kopřivnická radnice motivovat provozovatele místních restauračních zařízení k tomu, aby se snažili o zajištění zdravého prostředí pro  hosty. Majitelé certifikátu navíc každý rok získávají možnost bezplatné prezentace na webových stránkách města.

O certifikáty je v Kopřivnici zájem. Zatímco v prvním roce ho získalo třináct podniků, v loňském roce jich bylo již patnáct. „Certifikáty, které jsou vylepovány na vstupní dveře, mají roční platnost a jsou rozdávány u příležitosti Světového dne bez tabáku, což je 31. května. Hlásit se o nové na další rok mohou jak stávající, tak i noví zájemci. Přihlásit se mohou všechny provozovny poskytující nějakou formu občerstvení uvnitř podniku, tedy cukrárny, kavárny, restaurace, jídelny, pizzerie a další, a to do pátku 13. května,“ upozornila na blížící se uzávěrku nominací Martina Švrčková, pracovnice odboru sociálních věcí a zdravotnictví.

Všechny nominované podniky prověří hodnotitelský tým, který dohlédne na to, zda a jak jsou splněny podmínky získání certifikátů. Podmínkou pro získání nejnižší kategorie certifikátu (1 hvězda) je minimálně samostatná místnost určená výhradně nekuřákům po celou dobu provozu. Vyšší kategorie (2 hvězdy) je určena plně nekuřáckým podnikům a nejvyšší kategorií (3 hvězdy) se mohou chlubit provozovny s bezbariérovým vstupem nebo zařízení splňující hledisko služeb přátelských rodině, tedy zařízení s dětským koutkem, přebalovacím pultem apod. Dodržování stanovených podmínek bude kontrolovat hodnotitelský tým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…