Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady

25.05.2024 22:05 | Tisková zpráva

Prostor za „hokejkou“ čekají velké změny, na místě asfaltové plochy poblíž sociálně terapeutických dílen EFFATHA má totiž v brzké době vzniknout smyslová zahrada. Zajímá vás, jak bude vypadat? Pak přijměte naše pozvání na veřejné představení návrhu, které se bude konat v úterý 28. května od 17 hodin přímo na místě.

Kopřivnice: Na setkání za hokejkou představíme návrh smyslové zahrady
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Vybudování smyslové zahrady je vítězným Koprojektem loňského roku – tedy projektem, který navrhli sami občané a který získal největší podporu v následném celoměstském hlasování. Prostor, který aktuálně slouží zejména k venčení psů a přespávání osob bez přístřeší, by se měl proměnit v mezigenerační zahradu, která bude sloužit klientům sociálně terapeutických dílen i veřejnosti.

„Zahrada by měla působit na všechny smysly. Bude tu spousta aktivit pro děti i seniory, například discgolf, dřevěné piškvorky, vyvýšené záhony, chceme opravit hřiště a také upravit kopec na sáňkování. Moc děkujeme všem, kdo jste návrh podpořili. Už se těšíme, až se tady s Vámi budeme potkávat,“ uvedla předkladatelka Koprojektu Zuzana Hrnčiarová.

Návrh řešení prostoru bude zájemcům představen v úterý 28. května v 17 hodin.

„Pokud bude příznivé počasí, sejdeme se na asfaltové ploše za 'hokejkou', v případě deště se akce přesune do nedaleké restaurace Präsident. Po představení návrhu bude následovat diskuze, během níž se lidé budou moci doptat a vše, co je v souvislosti s projektem zajímá,“ doplnila koordinátorka projektu Zdravé město Kopřivnice Ivana Holubová.

„Seznámeni budou samozřejmě také s rámcovým harmonogramem realizace, na kterou je vyhrazen jeden milion korun z participativního rozpočtu. Stavební práce by měly proběhnout ještě letos na podzim,“ dodala Holubová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

20:27 Vyškov: Za volantem seděli opilí. Řidič to na strážníky zkoušel s jedním pivem

Hlídka městské policie, která v okolí Sídliště Osvobození prováděla kontrolní činnost, si v neděli 2…