Kopřivnice: Podpořte charitativní cyklotour Na kole dětem

26.05.2021 18:55

Ve středu 2. června zavítá do Kopřivnice charitativní cyklotour Na kole dětem, kterou jako vždy povede známý velocipedista a několikanásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák.

Kopřivnice: Podpořte charitativní cyklotour Na kole dětem
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Příjezd pelotonu je očekáván v 16:50 u vznikajícího Muzea nákladních automobilů Tatra. Připojte se k cyklojízdě a podpořte tak projekt na podporu onkologicky nemocných dětí!

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19758 lidí

Letošní 12. ročník bude probíhat od 2. do 12. června, kdy peloton s Josefem Zimovčákem a řadou dalších známých osobností absolvuje 1263km jízdu napříč republikou. Cílem je upozornit na existenci nadačního fondu Na kole dětem, z něhož jsou hrazeny rekondiční pobyty dětí po onkologické léčbě. V Kopřivnici účastníci uzavřou úplně první z desíti etap, která povede z Hlučína přes Ostravu, Petřvald a Vratimov až k vznikajícímu Muzeu nákladních automobilů Tatra. Zde bude připraveno přivítání s vystoupením Marcely Kučové a také drobné dárky pro všechny přítomné děti. Poté ve městě automobilů účastníci přespí a druhý den v 8 hodin vyrazí od Ringhofferovy vily na další 144km etapu vedoucí do obce Slopné.

Motto akce zní: „My kdo máme štěstí, že jsme zdraví, musíme pomáhat těm, kdo ho mají méně.“ A k tomu autor projektu Josef Zimovčák dodává: „Najezdil jsem po celém světě desetitisíce kilometrů na vysokém kole s touhou pokořit rekordy, a to se mi většinou dařilo. Uvědomuji si, že to všechno bych nedokázal, kdybych nebyl zdravý. Všichni takové štěstí bohužel nemají. Zatímco já jsem soupeřil vždy dobrovolně, některým lidem vstoupil do života soupeř nedobrovolný – nemoc. Jedná-li se o onemocnění onkologické, navíc už v dětském věku, bývá protivník velmi nesoucitný a zákeřný. Postavit se do čela pelotonu lidí, kteří chtějí těmto dětem pomoci a podpořit je v jejich boji, je pro mě velkou ctí.“

Přidat se k cyklojízdě a vyjádřit tak podporu dobré věci může úplně každý, byť jen na malinký kousíček. Kdo si netroufá nasednout na kolo, může projekt podpořit zakoupením nadačních předmětů, přispěním libovolné částky do veřejné sbírky, nebo pouze šířením informací o projektu mezi svými známými. V loňské roce se na konto nadačního fondu Na kole dětem podařilo získat skoro dva miliony korun, což je nejvíce za celou dobu fungování nadace. Město Kopřivnice tento projekt podpořilo převzetím záštity a poskytnutím finančního daru ve výši 10 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…