Kopřivnice: Práce na Štramberské jsou po více než roce u konce

23.10.2017 10:04

Začátkem týdne bude v Kopřivnici slavnostně ukončena stavba Rekonstrukce povrchu ulice Štramberská – II. etapa. Obyvatelé města budou moci po více než roce komunikaci vedoucí do sousedního Štramberku užívat bez dopravních omezení.

Kopřivnice: Práce na Štramberské jsou po více než roce u konce
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Slavnostní ukončení stavebních prací a odhalení pamětní desky se uskuteční v úterý 24. října od 16 hodin v prostoru u autobusové zastávky Pod Kaštany. Setkání se zúčastní nejen zástupci města, ale také zhotovitelé ze sdružení firem Eurovia a Staseko, které stavbu realizovaly. Práce na rekonstrukci jednoho z hlavních tahů městem začaly 14. září loňského roku. „Rekonstrukce Štramberské byla rozdělena do dvou základních etap, přičemž první byla rozčleněna na tři samostatné úseky, druhá etapa pak na úseky dva. Stavba byla oficiálně ukončena k 17. říjnu letošního roku,“ uvedl vedoucí oddělení investic Martin Lapčík.

Během rekonstrukčních prací doznala ulice výrazných změn. Z úseku od Katolického domu po výjezd z ulice Horní u štramberského vlakového nádraží, zmizela většina takzvaných kočičích hlav, které zůstaly pouze v místech určených pro odstavování vozidel. Zbytek vozovky je pokrytý asfaltovým povrchem. „ Tím se výrazně zvýšila bezpečnost na komunikaci, a to hlavně při nevhodných klimatických podmínkách. Dále došlo také ke snížení hluku na komunikaci. Díky renovaci starých a vzniku několika nových přechodů pro chodce, které mají předsazené plochy a jsou nasvětleny, jsme také velmi zvýšili bezpečnost chodců,“ doplnil Martin Lapčík s tím, že rekonstrukci se nevyhnuly ani autobusové zastávky a plochy pro pěší, které byly v přímém kontaktu s komunikací.

Na stavbě v současné době probíhají už jen úklidové práce a odstraňují se poslední nedodělky bránící užívání komunikace. Celková cena rekonstrukce dosáhla výše cca 32 milionů korun bez DPH.

Na slavnostní ukončení stavby je srdečně zvána široká veřejnost. Pro každého účastníka bude připraven malý dárek a také občerstvení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…