Kopřivnice: Předprostor technického muzea dozná změn

24.12.2020 14:52

Lidé procházející centrem Kopřivnice mohli již před několika dny zaznamenat, že z posezení u obchodu Albert byly odvezeny lavičky. Ty se na své místo vrátí po odstranění zastřešení, pravděpodobně v jarních měsících. Vizuální vyčištění nároží prodejny je prvním krokem v rámci úprav předprostoru technického muzea.

Kopřivnice: Předprostor technického muzea dozná změn
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Celý prostor před Technickým muzeem Tatra, v němž po dostavbě nového Muzea nákladních automobilů Tatra zůstane expozice osobních vozů, řeší již zpracovaná architektonická studie hrazená z účelové dotace Moravskoslezského kraje. Potřebu upravit tento prostor vyvolal zejména odvoz Slovenské strely, která se po konstrukci nevrátí na stejné místo, ale zamíří do nového depozitáře poblíž muzea nákladních automobilů. Z centra města by tedy logicky měl zmizet také její původní přístřešek a koleje, na nichž stála. Předprostor technického muzea navíc navazuje na část centrální zóny, která v následujících měsících projde zásadní proměnou díky startujícímu projektu revitalizace.

Architektonická studie počítá s několika etapami úprav. „Začneme odstraněním zastřešení u prodejny Albert, následovat bude likvidace přístřešku a nástupiště po Slovenské strele. Jelikož studie počítá s množstvím nové zeleně, tak v příštím roce možná upravíme i plochy pro výsadby. Další kroky budou realizovány v závislosti na dostupných finančních prostředcích,“ uvedl Kamil Žák z odboru majetku města. Pokud by se podařilo naplnit veškeré představy architektů, mohlo by na místě posezení u Alberta vzniknout nové informační centrum a veřejné toalety. Jak však upozornil Kamil žák, vzhledem k předpokládaným nákladům jde zatím jen o vizi do budoucna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…